Cadde ve sokaklar boş kaldı

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde Çerkezköy ve Kapaklı'da cadde ve sokaklar boş kalırken, ilçeler sessizliğe büründü. Fırıncılar kendi araçları ile 2 gün boyunca sokak sokak

GÜNDEM 12.04.2020 17:17:00 0
Cadde ve sokaklar boş kaldı

 

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Tekirdağ, İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 10 Nisan saat 00.00'dan 12 Nisan saat 00.00 saatleri arasında 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kapaklılılar ve Çerkezköylüler yasağa uyarken, sokağa çıkma cadde ve sokaklar boş kaldı. 

 

EKMEKLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Çerkezköy Fırıncılar Derneği tarafından yasağın ilk gününde belediyeye teslim edilen bin adet ekmek Çerkezköy Belediyesi ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Çerkezköy Fırıncılar Derneği, sokağa çıkma yasağının ikinci gününde de 2 bin adet ekmeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Çerkezköy Belediyesi’ne teslim etti.  Çerkezköy’de faaliyet gösteren fırınlar da kendi araçları ile 2 gün boyunca Çerkezköy’de sokak sokak gezerek vatandaşların ekmek ihtiyacını karşıladı. Kapaklı Karaağaç Kazım Karabekir Mahallesi’nde de ekmek üretimine devam eden fırınlar vatandaşların evlerine ekmek dağıtımı yaptı. Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan, sokağa çıkma yasağının uygulandığı 2 gün boyunca vatandaşların ekmek ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. 

 

PTT VE KARGO ŞİRKETLERİ DAĞITIMA DEVAM ETTİ

PTT ve kargo dağıtım şirketleri çalışanları istisna kapsamına alınırken, yasağın ilk gününde Çerkezköy ve Kapaklı’da kargo şirketleri ve PTT kargo dağıtım hizmetlerini sürdürdü. GAZDAŞ ve TREDAŞ ekipleri, 2 gün boyunca olası elektrik ve doğalgaz arızalarına müdahale edebilmek için görev yaparken telekomünikasyon şirketi görevlileri de sokağa çıkma yasağı ile birlikte vatandaşların internete erişiminin aksamaması için yasak boyunca aralıksız çalıştı. 

 

CADDE VE SOKAKLAR YIKANDI

Görevlerinin başında olan Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de boş kalan cadde ve sokaklarda temizlik çalışmalarını sürdürdü. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri de sokağa çıkma yasağının uygulandı 2 gün boyunca cadde ve sokakları yıkadı. 

 

YASAĞA UYMAYAN 8 KİŞİYE CEZA

Vatandaşların büyük çoğunluğu sokağa çıkma yasağına uyarak evlerinde kalırken, Kapaklı’da yasağa rağmen dışarıya çıkan vatandaşlara ise jandarma ve polis ekipleri tarafından ceza yazıldı. Kapaklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sokağa çıkma yasağının ilk gününde 6 kişiye, sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi uyarınca kişi başı 392 TL idari para cezası kesildi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde denetim yaparak, genelge kapsamında istisna kapsamında olan vatandaşlar dışında sokağa çıkanlara cezai işlem uyguladı. Polis ekipleri 2 kişi hakkında 1593 Sayılı Kanun’un 282. maddesine istinaden idari işlem yapıldı. Bunun yanı sıra yasak olmasına rağmen marketini açan bir market sahibine de para cezası verildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Buse SERİN