Saha çalışanları için siperlikli maskeler üretiliyor

Sahada çalışan personelin sağlığını korumaya yönelik tedbirler alan Süleymanpaşa Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Kod Akademisi bünyesinde, 3 boyutlu yazıcıl

GÜNDEM 12.04.2020 15:40:00 0
Saha çalışanları için siperlikli maskeler üretiliyor

 

Koronavirüsü salgınının önüne geçebilmek için her geçen gün artan tedbirlerle vatandaşların hizmetine koştuklarını kaydeden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Halk sağlığını korumak için çok sayıda faaliyeti düzenli olarak gerçekleştiriyoruz" dedi. 

 

Yüksel, "Cadde ve sokakların her gün dezenfekte edilmesi, evlerinden çıkamayan vatandaşlara Vefa ekipleri ile her türlü hizmetin ulaştırılması, sağlık personeline destek amaçlı üretilen ve teması minimuma indiren kabin ve sedyeler gibi çok sayıda hizmetin yanı sıra son olarak sahada çalışan personelin de sağlığını korumaya yönelik tedbirler alıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

"MAKSİMUM KORUMA SAĞLIYOR"

Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan, gençlere robotik ve kod yazma eğitimlerinin verildiği Kod Akademisi'nde siperlikli maske üretimine başlandıklarını kaydeden Yüksel, "Salgın nedeniyle eğitime ara veren Kod Akademisi'nde üretilen maskeler, tüm yüzü kapatarak virüsün solunum yoluyla bulaşma ihtimaline karşı maksimum koruma sağlıyor." dedi. 

 

"TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK"

Cüneyt Yüksel, “Korona virüsüne karşı tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu kapsamda daha önce kültürel etkinlik yapan arkadaşlarımız maske yapıyor. Çocuklara hizmet veren, kodlama öğreten arkadaşlarımız siperlik üretiyor. Belediyemizin tanıtımını yapan arkadaşlarımız salgına karşı vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bir ihtiyaçları olup olmadığını öğrenmek için canla başla uğraşıyor. Zabıtamız maske dağıtarak vatandaşlarımızın sağlığı için denetimler yapıyor. Tüm bunların yanı sıra rutin belediye işlerine de devam ediyoruz. Bunlar olurken de vatandaşlarımız için mesai gözetmeden çalışan personellerimizi salgından korumak adına çeşitli ekipmanlar ile donatıyoruz." dedi.

 

"TÜM PERSONELLERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK"

Vatandaşların ve personelin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Yüksel, "Kod atölyemizde üretmeye başladığımız siperlik maskeler de bu çalışmanın eseri.” diye konuştu. Yetkililer de yaptıkları açıklamada, "Kısa süre içinde 100’den fazla maske üretimi yapıldı. Günde ortalama 10 adet siperlik maske üretimi yapılıyor. Maskeler, sahada hizmet veren belediye personeline dağıtılmaya başlandı. Maske üretimi tüm saha personelinin ihtiyacı karşılanıncaya kadar devam edecek." dedi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE