Büyükşehir, ürettiği maskeleri İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdi 

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüse karşı maske kullanılmasının doğru bir tedbir olduğunun açıklanmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak  tara

GÜNDEM 10.04.2020 13:03:00 0
Büyükşehir, ürettiği maskeleri İl Sağlık Müdürlüğü

Kadir Albayrak, "Maskeler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meyve Sebze Toptancı Hali'nde iki elektrik teknisyeni nezaretinde açılan maske üretim atölyesinde  ilgili çevrelerce hazırlanan teknik özelliklere uygun; bakterilere, virüslere ve mikroskobik partiküllere karşı koruma sağlayan, ayrıca rahatsız edici kokusu olmayan, tüylenmeyen, istenilmeyen cam elyaf, lateks içermeyen poliprolen/non-voven materyaller kullanılarak yapılıyor."  dedi. 

 

"TEK VARDİYADA 10 BİN ADET ÜRETİLEBİLİYOR"

Etüvlerde sterilizasyonu sağlanarak halkın kullanımına sunulan maskelerden günde tek vardiyada 10 bin adet üretilebildiğini kaydeden Albayrak, "İlk partisi İl Salık Müdürlüğü'ne  teslim edilen maskelerin kesintisiz ve seri halde üretimi ile başta sağlık teşkilatımız çalışanları ile tüm hemşehrilerimizin ihtiyacına cevap verilmesi hedefleniyor ve  komşu il ve ilçelerimize de yardımcı olunmaya çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

 

"İNSANLIK BUNU DA AŞACAK"

Albayrak "21. Yüzyılın başında tüm insanlığın başına musallat olup, dünya genelinde ciddi ölçülerde can ve ekonomik kayıplara neden olan, huzursuzluk kaynağı haline dönüşen bu salgına karşı alınan öteki tüm tedbirlerin ve yapılan maddi yardımların dışında üretilip dağıtılan maskelerimizle de hemşehrilerimize hizmet etme gayretimiz devam edecektir. Tekirdağ genelindeki tüm kamu kuruluşlarımız, ilçe belediye başkanlıklarımız, mesleki ve sivil toplum kuruluşlarımızca bir ve beraberlik içinde yürütülecek koordineli çalışmalar ile içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde aşılacaktır. Asıl olan halkımız ve ona yapılan hizmetlerdir.  İnsanlık bunu da aşacak, koronasız günlere tekrar dönecektir.''  diye konuştu.

Haber / Buse SERİN