Yüksel: Süleymanpaşa'nın değerini ortaya çıkaracağız

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, tarihi valilik binası önünden sahile doğru inen merdivenlerin alt tarafını yenileyerek tarihi çeşme ve saat kulesinin de içinde yer alacağı yeni bir meydan olu

GÜNDEM 8.04.2020 10:20:00 0
Yüksel: Süleymanpaşa

Süleymanpaşa’dan geçip giden vatandaşların esnafla buluşması, bölgenin olumsuz görüntüsünün silinmesi ve tarihi değerlerin geri kazandırılması için yapılan çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Cüneyt Yüksel, “Tarihi valilik binası önünden sahile doğru inen merdivenlerin Yazar Mehmet Serez Caddesi'ne bağlandığı ve bu cadde üzerinde, 1856 yılında yapılmış Rüstem Efendi Çeşmesi’nin de içinde bulunduğu park ve meydanımızı, yoldan geçenlerin, bir çay keyfi yapmadan geçemeyecekleri şekilde sil baştan yenileyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

 

"DEĞERİ ANLAŞILAMAMIŞ BİR KENT"

 

Yüksel, Süleymanpaşa’nın hak ettiği değere kavuşması için kısa zamanda büyük değişimler yapmayı planladıklarını belirterek, "Süleymanpaşa sahili ve doğal güzelliği ile öne çıkan güzel bir kent. Ancak gerekli yatırımlar zamanında yapılmadığı için değeri anlaşılamamış bir kent. Biz şehrimizi kısa bir zaman içinde turizm merkezi haline gelmesi için önemli çalışmaları hayata geçirme gayretindeyiz. Bu sebeple projesi tamamlanan her çalışmayı tek tek sırası geldiğinde hizmete sunmuş olacağız. Tüm gayretimiz Süleymanpaşa’nın değerini ortaya çıkarmak için." şeklinde konuştu.

 

"2 BİN 200 METREKARELİK BİR ALANI KAPSAYACAK" 

 

Yapılacak çalışmak kapsamında projenin detaylarını da paylaşan Yüksel, “Yeni meydanımız park, dinlenme alanları, Paşa Kafe, yürüyüş alanları, tarihi Rüstem Efendi Çeşmesi’nin de içinde bulunup saat kulesi ile birlikte ön plana çıkarılacağı toplam 2 bin 200 metrekarelik bir alanı kapsayacak. Projelerimiz hazır. Allah’ın izni ile en kısa zamanda ihalesine çıkıp şehrimizi güzelleştirecek bu çalışmayı hayata geçireceğiz. Şehrimize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE