Turuncu alarm verilmişti! Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde Salı günü saat 21.00'e kadar geçerli olmak üzere 'turuncu uyarı' yayınlamıştı. Tekirdağ'da Pazar günü yer yer etkili olan rüzgar dÃ

GÜNDEM 6.04.2020 18:20:00 0
Turuncu alarm verilmişti!  Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi


 

Tekirdağ’da etkili olan şiddetli rüzgarın hızı saatte 80 kilometreyi bulurken, şiddetli rüzgar ve fırtına Tekirdağ’da hayatı olumsuz etkiledi.  

 

EVLERİN ÇATISI UÇTU

 

Çerkezköy’de fırtına nedeniyle bazı evlerin çatısı uçarken, uçan parçalar sokaklarda düştü. O sırada sokakta kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Uçan çatıların parçalarını toplayan zabıta ve itfaiye ekipleri, fırtınaya karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

OKULUN DIŞ MONTOLAMASI SÖKÜLDÜ

 

Şiddetli fırtına Kapaklı’da da etkili oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle Pınarca’da bulunan bir inşaat firmasına ait deponun, Atatürk Mahallesi Yıldız Caddesi'ndeki bir binanın ve İsmet Paşa Mahallesi'nde bir sitede bulunan binanın çatısı uçarken, İrfan – Fatma Mandalı İlkokulu binası da fırtınadan etkilendi. Fırtına nedeniyle okul binasının dış mantolaması duvardan sökülerek bahçeye savruldu. Fırtına nedeniyle yol kenarında bulunan bazı tabelalar da sökülerek yola savruldu.

 

MİNARENİN KÜLAHI SÖKÜLEREK ASILI KALDI

 

Saray Ayazpaşa Mahallesi’nde bulunan Fatih Camii’nde minarenin külahı da yerinden sökülüp, asılı kaldı. Mahallei tarafından yapılan ihbar üzerine olay yerine giden ekipler minarede onarım çalışması başlattı.

 

DENİZ ULAŞIMI AKSADI

 

 Tekirdağ'da etkili olan şiddetli fırtına ve Marmara Denizi'nde etkili olan poyraz, deniz ulaşımında da aksamalara neden oldu. Marmara Denizi'nde, hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda tanker, rotaları Tekirdağ sahillerine çevrilerek demirlendi. Fırtına nedeniyle sahilde yaklaşık 10 metrelik dalgalar oluşurken, çok sayıda balıkçı teknesi ise denize açılamadı. Dev dalgaların kıyıları dövmesi nedeniyle sahil çevresi sular altında kaldı.

 

ÇATI UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

 

Marmara Ereğlisi'nde Ceditalipaşa Mahallesi’ndeki 5 katlı apartmanın çatısı yola uçtu, bazı ağaçlar da devrildi. Belediye ekipleri ve polisler, çatının uçtuğu sokağı trafiğe kapatarak, önlem aldı.

 

VATANDAŞLARIN TEDBİRLİ OLMASI İSTENDİ

 

Çerkezköy Belediyesi, vatandaşları SMS ile bilgilendirerek Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarılara göre bölge genelinde etkili olan kuvvetli fırtınadan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU