Keşanlı müzisyenler koronavirüs şarkısı hazırladı  

Keşan'da müzisyenler koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayanlar için moral şarkısı hazırladı. Şarkı, sokaklarda gezen belediye araçlarının hoparlöründen evinde kalan vatandaşlara dinleti

GÜNDEM 6.04.2020 14:40:00 0
Keşanlı müzisyenler koronavirüs şarkısı hazırladı  

Keşan'da Romanlardan oluşan Çalgıcı Mektebi Grubu, Keşan Belediyesi'nin organizasyonunda 'Evreşe yolları dar' adlı türkünün sözlerini değiştirerek koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayanlar için moral şarkısı hazırladı. Şarkıya klipte çekilerek belediyenin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

VATANDAŞLAR PENCERELERDEN EŞLİK ETTİ

Klipte şehirde alınan tedbirler, müzisyenlerin enstrümanlarıyla şarkıyı çalması ve evden çıkmayanların çektiği kısa görüntülere yer verildi. Belediyenin hoparlörlü aracı da gün boyu cadde ve sokaklarda gezerek hazırlanan moral şarkısını vatandaşlara dinletti. Şarkıyı duyanlar da pencerelere çıkıp, el çırparak eşlik etti.

"ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle halkın moralini yüksek tutmak amacıyla bu şarkının hazırlandığını belirterek, "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu mesajlar salgınla mücadelede çok önemli. Çalgıcı grubumuz da evde kalanlara destek amacıyla bu şarkıyı seslendirdi ve bizde şarkıya klip yaptık. Bu çalışmayı farkındalık oluşturmak için yaptık. Hoparlörleri olan aracımız mahallelerde geziyor, vatandaşları evde kalmaları için uyarıyor ve şarkımızı dinletiyor. Çağrımızı yineliyoruz, evde kal Keşan" dedi.

"HAYDİ KEŞAN'IM EVDE KAL"
Şarkının sözleri ise şöyle; "Koronavirüs geldi bize korku getirdi. Hiç korkma Keşan'ım, Haydi Keşan evde kal. Keşan'ım evinde kal. Devletine güven, belediyene güven. Hiç korkma Keşan bitecek bu düzen. Haydi Keşan evde kal Keşan'ım evinde kal, sıklıkla elini 20 saniye yıka. Hiç korkma Keşan'ım, korona kalmaz orada. Haydi Keşan evde kal. Keşan'ım evinde kal, devletin için milletin için, sevdiğin için ailen için haydi Keşan evde kal. Keşan'ım evinde kal."

Haber / Yakup KARATEPE