Pazar giriş ve çıkışlarında demir bariyer ile önlem 

Ergene'de kurulan semt pazarlarında koronavirüsüne karşı alınan tedbirler arttırıldı. Pazar girişleri belirlenen alanlardan kontrollü yapılırken, diğer giriş ve çıkışlar demir bariyerlerle kapatı

GÜNDEM 3.04.2020 10:29:00 0
Pazar giriş ve çıkışlarında demir bariyer ile önlem 

 

İçişleri Bakanlığının İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne Pazar yerleri ilave tedbirleri konulu resmi yazısı gönderdi. Ergene Belediyesi de genelge kapsamında kurulan semt pazarlarında koronavirüsü salgınıyla mücadelede tedbirlerini arttırdı. Yeni alınan tedbirler kapsamında, pazarın toplanacağı gün Pazar yeri alanlarına kontrollü giriş çıkışları sağlamak için belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş çıkışlar engellendi. 

 

"ÖNLEMLERİ DAHA FAZLA ARTTIRDIK"

 

Ergene'de kurulan semt pazarlarında alınan önlem ve tedbirler doğrultusunda denetimleri Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yapacağını söyleyen Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bakanlığımızdan gelen resmi yazının yanı sıra Belediyemiz tarafından alınan kararlar doğrultusunda halkımızın sağlığı için semt pazarlarımızda korona virüsü salgına karşı önlemleri daha fazla arttırdık. Korona virüsle mücadele kapsamında caddelerimizin, sokaklarımızın temizlik, dezenfeksiyon ve yıkama çalışmaları ile konteynerlerin dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ekip arkadaşlarımız gece gündüz demeden Ergene halkımız için çalışmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

 

AYRI KORİDORLAR OLUŞTURULACAK

 

Genelgede alınan ilave tedbirler şu şekilde; "Pazar yeri alanına giriş ve çıkışlar mümkünse aynı yerden yapılmayacak, aynı yerden yapılması zorunlu ise aynı noktada vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için giriş-çıkış için ayrı koridorlar oluşturulacak. Pazar yerleri/alanına sergi, tezgah ve tahtalar arası en az 3 metre olarak ayarlanacak. Pazar yeri/alanına içerdeki esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaş alınacak. Pazar yeri/alanı içerisinden vatandaş çıktıktan sonra içeriye vatandaş alınarak içeride sürekli aynı sayıda vatandaş bulunması sağlanacak. Bu amaçla Pazar giriş çıkış noktaları oluşturulacak, bu noktalarda bekleyecek vatandaşların beklemesi için koridor oluşturulacak ve bekleyen vatandaşlar arasında en az 2 metre mesafe bırakılacak. Pazarda akşamüstü yoğunluk oluşmasının engellenmesi için vatandaşlarımızın akşam saatlerini beklemeden alış veriş yapmaları sağlanacak." 

 

Haber / Buse SERİN