PTT önünde sosyal mesafesiz 'nakdi destek' yoğunluğu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koronavirüsle mücadele sürecinde 2 milyon aileye yapacağı biner lira yardım ödemeleri önceki gün verilmeye başlandı. Çerkezköy'de ödeme

GÜNDEM 2.04.2020 15:22:00 0
PTT önünde sosyal mesafesiz

PTT'nin işyerlerinde yoğunluğun önüne geçebilmek amacı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu, 2022 sayılı kanun kapsamındaki yardım ödemeleri öne çekilerek, işsizlik ödenekleri ile aynı döneme denk gelmemesi ve şubelerde kalabalık oluşmaması hedeflendi. Buna rağmen PTT önlerinde sabah erken saatlerden itibaren kuyruk oluşturan vatandaşlar, 'sosyal mesafe' kuralına aldırış etmeden sırasını bekledi. 

2 MİLYON HANEYE ÖDENECEK

Nakdi destekler, doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara 1 Nisan'da, 1 ve 6 olanlara 2 Nisan'da dağıtıldı. Doğum yılının sonu 2 ve 7 olanlara 3 Nisan, 3 ve 8 olanlara 4 Nisan, 4 ve 9 olanlara ise 5 Nisan'da dağıtılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu" veya "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" kapsamında düzenli merkezi sosyal yardım alan 2 milyon 111 haneye, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın biner lira ödeme yapılacağı duyurulmuştu.

Haber / Buse SERİN