Helvacıoğlu: Keşan'da karantina uygulaması yok 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar ve ilçede karantina uygulamasına geçildiği yönünde sosyal medyada yayılan haberlerle ilgili açÄ?

GÜNDEM 1.04.2020 14:56:00 0
Helvacıoğlu: Keşan

 

Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz’la birlikte açıklama yapan Mustafa Helvacıoğlu, Keşan’da Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlarla birlikte ilçedeki tedbirleri arttırdıklarını dile getirdi. 

 

"PANİK HAVASINA GEREK YOK"

 

Bilgi kirliliği yaşandığını belirten Helvacıoğlu, "İlçemizdeki hemşehrilerimizi panik havasına sokmak isteyenler Keşan’ın karantina altına alındığını duyurmaya başladılar. Keşan’da karantina uygulaması yok. Olağanüstü bir durum da yok. Valimizin takdirleriyle Keşan Kaymakamımızın Başkanlığı’nda İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak toplandık ve kararlar aldık. Yoğun olan yerlerde araç ve yaya trafiğini azaltmak için tedbir aldık. Panik havasına gerek yok. Bugün İlçemizde insan ve araç trafiğinin devam eden yoğunluğunu azaltmak ve korona virüs salgın riskinin artmasını önlemek amacıyla alınan ve 31.03.2020 saat 18:00’den itibaren uygulanacak geçici tedbir ve önleme kararları alındı. Trafik ve yaya yoğunluğunun olduğu çarşı merkezindeki ana arterler ve meydanlar trafiğe geçici olarak kapatılarak kümeleşmenin önüne geçilecek. Araçlarla çarşı merkezine gelerek yoğunluk oluşturmayalım." dedi.  

 

"TEDBİR ALMAZSAK İTALYA ORTALAMASINI GEÇERİZ"

 

"Mahalledeki kasap, bakkal ve manavdan alışverişinizi yapın" diyen Başkan Helvacıoğlu, "Sadece acil banka işleriniz için kurallara uyarak çarşı merkezine gelin. Bu kararlar geçici. Önlemler artırılabilir de azaltılabilir de. Durum gözlenecek. Keşan’da Çarşı’daki yoğunluğu azaltırsak önlemler azaltılacaktır. Alınan kararlar Keşan’a giriş çıkışların yasaklandığı anlamına gelmiyor." dedi. Keşan’da devlet hastanesinde ve özel hastanede herhangi bir olumsuzluk olmadığını da kaydeden Helvacıoğlu, "Şüpheli vakalar olabilir. Dün devlet hastanesinde şüpheli 8 vaka vardı hepsi negatif çıktı testlerinin. Keşan’da karantina yok, herhangi bir olağanüstü durum yok. Ancak biz önlem almazsak, yoğunluğu azaltmaz ve tedbir almazsak Keşan İtalya ortalamasını geçer. Biz Keşan halkımızın sağlığı için çalışıyor,  önlemler ve tedbirler alıyoruz. Bankalarda, marketlerde, manavlarda,  çarşı merkezinde her yerde yoğunluk varken hastalık önlenebilir mi? Aldığımız tüm önlemler tamamıyla vatandaşımızın sağlığını korumak için.”  

 

"BU SORUNU DA BAŞARIYLA ATLATACAĞIZ"

 

65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalarının yasak olduğunu, 15 yaşından küçük çocukların da semt pazarlarına girişinin yasaklandığını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu,  “Bu kurala uyulmadığı takdirde cezai işlem uygulanacak. Çarşı merkezde trafiğin kapatılması uygulaması ile vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve çarşı merkeze ulaşımın sağlanması amacıyla Köy Garajı, Eski İtfaiye Alanı, Eski Devlet Hastanesi Müze yanı alanı, Atatürk Ortaokulu Bahçesi ve Keşan Lisesi Bahçesi ücretsiz otopark olarak vatandaşın hizmetine sokulacaktır. Sanayi Sitemizdeki dükkanlar açık kalabilirler. Oto yıkamacılar da sosyal mesafe kurallarına uyulduğu sürece açık kalabilir. Şehir dışında bulunan işletmelerimiz açık olabilirler. Gıda satan yerlerimiz, eczanelerimiz, otellerimiz de açık olabilirler. Panik yok, sıkıyönetim yok, sokağa çıkma yasağı yok, karantina yok. Belediye, Emniyet ve ilgili kurumların açıklamaları dikkate alınmalı. Daha güzel günlerin gelmesi, sağlıklı bir ortam oluşturulması için çalışıyoruz. Kurallara uyulmazsa, evde kalınmazsa daha kapsamlı tedbirler alınması gerekebilir. Herkese Korona virüsü bulaşmış gibi davranın. Sosyal mesafe kuralına uyulması çok önemli. Keşan olarak biz bu sorunu da başarıyla atlatacağız.” şeklinde konuştu.

 

"PANİK HAVASIYLA VİRÜSÜ ÜZERİMİZE ÇEKMEYELİM"

 

Edirne Valisi ve Keşan Kaymakamının talimatıyla okulların da tatil olması sebebiyle okullarda çalışan güvenlik görevlilerinin de banka ve yoğunluk olan yerlerde düzenin sağlanması için görevlendirileceğini açıklayan Helvacıoğlu, “Panik havasından kurtulup tedbirlere odaklanmalıyız. Panik havasıyla virüsü üzerimize çekmeyelim. Ellerimizi yıkayalım, sokağa az çıkalım, sosyal mesafeyi koruyalım. 65 yaş üstü vatandaşlarımız ne olur evlerinden çıkmasınlar. Hem kendi hem de torunları başta olmak üzere sevdikleri için evlerinde kalmalılar. Çıkarlarsa bundan sonra 3 bin 150 TL ceza uygulanacak. Sosyal mesafeye uymayanlara Kabahatlar Kanunu’ndan 392 TL idari para cezası uygulanacak.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA