Ekmeklik buğday tohumu geliştirdiler

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkiler Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı öğretim üyeleri, tüm Türkiye için yerli ve milli imkanlarla ekmeklik buğday tohumu geliştir

GÜNDEM 30.03.2020 14:33:00 0
Ekmeklik buğday tohumu geliştirdiler

 

Prof. Dr. Kayıhan Z. Korkut, Prof. Dr. İsmet Başer, Prof. Dr. Oğuz Bilgin ve Doç. Dr. Alpay Balkan tarafından geliştirilerek 2018'de tescil edilen ve Önder Tohumculuk AŞ. tarafından 5 yıl süre ile üretim ve satış hakları alınan ekmeklik buğday çeşidinin satışına başlandı.

 

"GENİŞ ADAPTASYON YETENEĞİNE SAHİP"

 

Namık Kemal Üniversitesi'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Kışlık, orta - erkenci kışa ve soğuğa dayanıklı kuraklığa toleransı olan tohum, harman olma yeteneği ve stabilitesi yüksek olmasının yanında geniş adaptasyon yeteneğine de sahip. En iyi yanı ise geliştirilen tohum, Trakya bölgesi ile birlikte başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin diğer buğday üretim bölgeleri için oldukça uygun özellikler gösteriyor." denildi. 

 

Haber / Ruşa ELMA