Kasaplar, müşteri ile teması en aza indirdi

Keşan'da kasaplar, koronavirüs tedbirleri kapsamında tezgah ve kasanın bulunduğu alanı şeffaf naylonla ayırarak, müşteriler ile temasını en aza indirdi. Bazı kasaplar ise telefonla sipariş almaya başladı.

GÜNDEM 29.03.2020 17:22:00 0
Kasaplar, müşteri ile teması en aza indirdi

 

Çalışanlar, müşterilerle alışverişi naylonda açtıkları pencereden yaptı. Kasaplara gelen müşterilerden tam not alan uygulamada, vatandaşlar için kapı girişlerine el dezenfektanı ve kolonya da konuldu.

 

"KENDİ ÖNLEMLERİMİZİ ALIYORUZ"

 

Kasap Yakup Açar, halk sağlığı için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Halkımızın da kendi önlemini almalarını istiyoruz. Gerçekten tehlikeli bir virüsle karşı karşıyayız. Bunu ciddiye almamız gerekiyor. Ama görüyoruz ki bazı insanlar hala bunun farkında değiller. Gerçekten korkmamız gereken bir durum var şu anda. Hepimizin evinde çoluk çocuğumuz, yaşlılarımız var. Biz yaşlılarımızı evden dışarı çıkarmıyoruz. Evde de mesafemizi korumaya çalışıyoruz. Biz bunu dikkate alıyoruz, lütfen siz de dikkate alın." ifadelerini kullandı.

 

"ÇOK DİKKAT ETMEK GEREKLİ"

 

Kasap Vedat Koyuncu ise, kasaplar olarak koronavirüs salgını nedeniyle steril bir ortam yaratmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu konuda hijyenik olma çalışmalarımızı arttırdık. Şeffaf naylonla müşteriyle personel arasındaki teması engelledik. Burada hem müşterilerin hem de personelin sağlığını düşünüyoruz. Gıda satan işletmelerin buna önem vermesi gerekiyor. Birçok ürün yıkanabilirken, et gibi ürünler yıkanmadan tüketiliyor. Çok dikkat etmek gerekli. İnşallah bu virüsten kısa sürede millet olarak kurtulacağız" şeklinde konuştu. İşyerlerine alışverişe gelenlerde uygulamanın güzel olduğunu ve herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

 

Haber / Buse SERİN