Gürkan, Kılıçdaroğlu'na koronavirüs önlemlerini anlattı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telekonferans sistemiyle görüşerek, Edirne'de koronavirüs salgınına karşı alınan önlemleri anlattÄ

GÜNDEM 25.03.2020 13:06:00 0
Gürkan, Kılıçdaroğlu


 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li İl Belediye Başkanlarıyla görüşerek, koronavirüse karşı belediyelerin aldıkları önlemleri takip etti. Geçtiğimiz günlerde kardeşini kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’na başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Biz Edirne olarak, şu açıdan belki mevcut arkadaşlarımıza göre daha şanslıyız. Benim gerçekten iyi bir Valim var, İçişleri Bakanlığı’nın Eski Mahalli İdareler Genel Müdürü. O yüzden günde 10 kez belki telefonlaşıyoruz. Birçok konuda mutabık kalıyoruz. İşler daha problemsiz gidiyor." dedi. 

 

"22 BİN LİTRE DEZENFEKTAN KULLANDIK"

 

Türkiye’de ilk vakanın 10 Mart’a açıklandığını fakat Edirne Belediyesi'nin çalışmalarına 8 Mart’a başladığını anlatan Başkan Gürkan, "Hastaneler ve Sağlık Ocakları’nın dezenfeksiyonunu ilk günden beri biz yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bütün taksileri, taksi duraklarını, toplu ulaşım araçlarını dezenfekte ederek başladık çalışmalara ve bugüne kadar hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler, iş yerleri, noterler, bütün kamu ve kuruluşları dahil olmak üzere konutlar hariç tümünü dezenfekte ettik. 22 bin litre dezenfektan kullandık. Stoklarımızı, bunu öngörerek önceden yapmıştık. Halen elimizde 10 bin litreye yakın dezenfektan malzememiz var." dedi. 

 

"TAVSİYE EDECEĞİM"

 

"Sürekli dezenfekte etmeye devam ediyoruz." diyen Başkan Gürkan, "Diğer taraftan hem diğer kurumların hem de kendi personelimizin ihtiyacı olan maske konusunda 2 kez 10’ar binlik paketler halinde maske almıştık. Bugünler ayrıca bir dayanışma günü de. İstanbul’da maske üreten bir arkadaşımız var. Fiyatlarda piyasanın altında. Bütün il belediye başkanlarına atacağım o adresleri, onlardan almalarını tavsiye edeceğim” diye konuştu. CHP’li belediyelerin bazı konularda çok hızlı hareket ettiğini de belirten Gürkan, “Tabi bu süreçte şunu gördük; CHP’li belediyeler o kadar hızlı hareket etti ki, hükümet bunun arkasından gelmek zorunda kaldı." dedi.

 

"İŞ GÜCÜMÜZ 2 KAT ARTTI"

 

Gürkan, "Biz 13 Mart'ta suların kesilmeyeceğini ilan ettik. 17 Mart’a kiraları almayacağımızı ilan ettim. 19 Mart’a hükümet bununla ilgili genelge çıkarttı.  28 Şubat’tan bu yana Pazarkule’de bulunan mültecilerle yakından ilgileniyorduk. Şimdi koronavirüsü ile birlikte iş gücümüz 2 kat arttı. Edirne’nin bir sınır şehri olması, düzensiz mültecilerin burada yoğunlaşmış olması ve Koronavirüsü bizim limitlerimizi gerçekten çok zorluyor. Biz Alo-153 üzerinden yaşlılarımıza ve ihtiyaç sahiplerine her konuda yardımcı olmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.   

 

Haber / Yener AKBABA