Gürkan: Her yeri ilaçlıyoruz 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne halkına 'Eve kal' çağrısında bulundu. Gürkan, "Her yeri ilaçlıyoruz, dezenfekte ediyoruz. Ama sizlerin de bize bu süreçte evlerinizde kalarak yardımcı olmanı

GÜNDEM 23.03.2020 15:01:00 0
Gürkan: Her yeri ilaçlıyoruz 


 

Bugüne kadar birçok fırtınalar atlattığımızı kaydeden Başkan Gürkan, "Ve hepsinin üstesinden birlik ve beraberliğimiz ile gelmesini bildik. Hepsini başardık, bunu da başaracağız. Kendimizi ve etrafımızı düşünerek. Kendimizi koruyarak, etrafımızı koruyarak. Büyüklerimiz bizim kıymetlilerimiz hem geleneklerimiz, göreneklerimiz hem de inancımız gereği elbette en çok risk grubunu oluşturan yaşlılarımızın bu ortamda çok çok zorunlu olmadıkça sokağa çıkmalarını istemiyoruz. Bu onları sevmediğimiz, dışladığımız ya da kabul etmediğimiz anlamına gelmez. Tam tersine biz büyüklerimizin kıymetini biliyoruz. Biz büyüklerimize canımızdan can vermeye hazır insanlarız. Annemiz, babamız, dedemiz, ninemiz bizim için çok kıymetliler. Biz onlara hiçbir zarar gelmemesi için evlerinden dışarı çıkmamalarını istiyoruz. Sizleri sevdiğimiz için bunları yapıyoruz. Sizleri korumak için bunları yapıyoruz." dedi. 

 

"GÜZEL ŞEHRİM EVDE KAL"

 

Gürkan, " Edirne’yi bu salgından hiç zarar almadan el ele çıkaracağız. Benim buna inancım tam. Edirneliler aydındır, çağdaştır, Atatürk ilke ve devrimlerine, bilime inanan insanlardır. Biliminin ışığında, yol göstericiliğinde, rehberliğinde bu salgını hep beraber, güçlü bir şekilde atlatacağımıza inancım tam. Sağlığınıza dikkat edin, kendinize dikkat edin. Edirne’de belediyeniz de dahil olmak üzere tüm kamu, kurum ve kuruluşları hepinizin hizmetinde. Biz sizler için 7-24 hizmet veriyoruz ve bu salgın atlatılana kadar da bu hizmeti kesintisiz vermeye devam edeceğiz. Her yeri ilaçlıyoruz, dezenfekte ediyoruz. Ama sizlerin de bize bu süreçte evlerinizde kalarak yardımcı olmanızı istiyoruz. Edirne'm, güzel şehrim evde kal, sağlıklı ol." dedi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE