Helvacıoğlu, pazar esnafını uyardı 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında, halk pazarında esnafa maske ve eldiven dağıttı. Esnafları uyaran Helvacıoğlu, sebze ve meyvelerin seçilerek alınmasının

GÜNDEM 23.03.2020 15:43:00 0
Helvacıoğlu, pazar esnafını uyardı 

 

Keşan'da, her hafta Cumartesi günleri kurulan halk pazarında, koronavirüse karşı alınan önlemler arttırıldı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, esnaf odası başkanlarıyla birlikte pazaryerinde incelemede bulundu. 

 

"TEDBİRLER ÜST SEVİYEDE"

 

Helvacıoğlu, esnafa maske ve eldiven dağıtarak, hijyen kurallarına uymaları, müşteriye sebze- meyve seçtirmemeleri ve sosyal mesafelerini korumaları konusunda uyarılarda bulundu. Tezgahların üzerine branda çekilmezken, bazı pazarcılar ise sebze ve meyveleri poşetleyerek satışa sundu. Mustafa Helvacıoğlu, Trakya'nın en büyük pazarlarından birinin Keşan'da kurulduğunu belirterek, "Tedbirler üst seviyede. Zabıta, emniyet, meclisimiz ve esnaf odalarımızla sahadayız. Burada en büyük sorumluluk esnafımıza düşüyor. Bugün seçmece olmayacak. Alışveriş sırasında sosyal mesafe korunacak. Bugün Türkiye'de örnek pazar olmak için iddialıyız. Bugün bir sınav veriyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"KESİNLİKLE TEMAS EDİLMEYECEK"

 

Sebze ve meyveleri poşetleyerek satışa sunan pazar esnafı Erkan Yıldız, "Bunu kendimiz düşündük. Böyle daha hijyenik olacağına karar verdik. 1'er kilo halinde elma, portakal, patlıcan ve biberleri poşetleyerek tezgaha koyduk. Buna rağmen müşteri açıktan isterse seçtirmeyerek biz veriyoruz. Müşteri kesinlikle temas etmeyecek. Biz maske ve eldivenlerimizi taktık. Ne istiyorlarsa biz yardımcı olacağız" diye konuştu. İbrahim Özer de gerekli tedbirleri aldıklarını ifade ederek, "Vatandaşımıza alışveriş yaparken her konuda yardımcı oluyoruz. Neye ihtiyaçları varsa en titiz şekilde karşılıyoruz. Seçmece artık olmayacak. Biz seçerek vatandaşımıza vereceğiz." diye konuştu.  Pazardan alışveriş yapanlar da koronavirüse karşı alınan tedbirlerden memnun olduklarını ifade etti. Öte yandan belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla alışverişlerini tamamlayanların evlerine dönmeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ