Gürkan: Kişisel hijyen kurallarına uyun

Edirne Belediyesi, tüm dünyada hızla yayılan ve ülkemizde de can alan koronavirüsü salgınına karşı kentin çeşitli noktalarında dezenfektan çalışmalarına devam ediyor. Edirneliler belediye tarafından

GÜNDEM 21.03.2020 09:46:00 0
Gürkan: Kişisel hijyen kurallarına uyun

 

 

 

Sosyal medya, basın, el ilanları, bilboardlar ve afişlerle yürütülen bu süreçte halka kişisel hijyen kuralları anlatılarak riski en aza indirmek için ‘Evde Kal’ çağrısında bulunuluyor. Tüm bu çalışmalar kapsamında Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini gezdi. Esnafa hijyen kurallarına uyması konusunda çağrıda bulunan ekipler, gittikleri işyerlerine de bilgilendirici afişler bıraktı.

 

"TEMASTAN KAÇININ"

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bizler, sahada yer alan ekiplerimizle birlikte tüm önlemlerimizi almaya; halkımızın bu salgından en az etkilenmeleri için elimizden gelen tüm çalışmaları gerçekleştirmeye devam etmekteyiz. Bizler, sizin için dışarıdayız. Sizlerde bizim için ‘Evinizde kalın’. Kişisel hijyen kurallarına uyun. Temastan kaçının. Kent merkezindeki dezenfektan çalışmalarımız devam etmektedir. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de gıda satışı ve üretimi yapan işyerlerini tek tek gezerek; alınması gereken hijyen kuralları konusunda esnafımızı bilgilendirmeye devam etmekte. Tabi esnafımız bu konuda çok duyarlı onlara da bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ekiplerimden aldığım bilgiye göre, esnafımız maske ve eldiven ile çalışmalarını yürütmekte, işyeri ve kişisel hijyenlerine de dikkat etmektedir. Tabi biz denetimlerimizi sıklaştırdık. Bu tehlikeyi en az hasarla atlatabilmek için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yakup KARATEPE