Helvacıoğlu, Kunduracılar Çarşısı'nı inceledi

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Kunduracılar Çarşısı'nda yürütülen ve çarşıyı eski tarihi dokusuna kavuşturarak vatandaşlara ferah bir ortamda alışveriş imkanı sunaca

GÜNDEM 20.03.2020 12:55:00 0
Helvacıoğlu, Kunduracılar Çarşısı

 

Başkan Mustafa Helvacıoğlu, çarşıda doğal granit küp taş döşeme çalışmalarını inceledi. Taş döşeme işinde çalışan personellere kolaylıklar dileyen Helvacıoğlu, çalışmalarla ilgili Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç’tan bilgi aldı.

 

"DEKORATİF SOKAK MOBİLYALARI KULLANILACAK"

 

Helvacıoğlu, “Keşan’da genişletilmiş kaldırımlarla, yürüyüş yollarıyla, ışıklandırılmış caddelerle rahat ve keyifli alışverişin planlarını vatandaşlarımızla ve esnafımızla birlikte yapıyoruz. Kunduracılar Çarşısı Projemiz; Çeşme Sokak, Yağ Pazarı Sokak ve Akan Sokak bölümlerini kapsıyor. Proje kapsamında; alt yapı işi tamamlandı. Şimdi üst yapıyı hızlı şekilde gerçekleştiriyoruz. Çarşıda girişlerde demir taklar, saat kulesi, simge heykeller, ahşap saçaklar ve dekoratif sokak mobilyaları kullanılacak. Eski Kunduracılar Çarşısı teması yaşatılmaya çalışılacak." dedi.

 

"EN GÖZDE AKSESUAR SAAT KULESİ OLACAK"

 

Helvacıoğlu, "Çarşımızın en gözde aksesuarı Saat Kulesi olacak. Saat Kulesi, 10 metre yüksekliğinde, etrafındaki binalarla yarışmayan yapıda olacak. Alt katı lostra salonu olarak, Keşanımızı ziyaret eden konuklarımıza ve Keşan halkımızın ziyaretine açık olacak. Çarşımızın giriş bölümlerinde dekoratif demir taklarımız olacak. Mimari yaklaşımımıza uygun, dükkan önlerinde saçaklar ve yer yer ayaklı saçaklarımız olacak. Dolmuş ve otobüs durağımız; genel mimari yaklaşımımıza uygun ahşap pergole üzeri çatı kaplaması şeklinde olacak. Döküm sokak lambaları, döküm çöp kovaları, döküm banklar kullanılacak. Projede belirtilen yüzeylerde saat kulesi kaplaması gibi taş kaplamalarımız olacak. Mevcut elektrik panoları  uygun tekniklerle taş kaplanarak dekoratif hale getirilecek. Çarşımızda, Keşan’ımızı anlatan simgesel heykellerimiz olacak. Taş dekoratif çiçekliklerimiz konacak.” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ