"Vatan toprağımız aynı kararlılıkla muhafaza edilecek"

18 Mart Şehitler Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. Yıl Dönümü dolayısıyla Tekirdağ'da anma programı düzenlendi. Programda Şehitlik Özel Defteri'ni imzalayan Tekirdağ Valisi Aziz YıldÄ?

GÜNDEM 18.03.2020 18:12:00 0
"Vatan toprağımız aynı kararlılıkla muhafaza edilecek"

 

Tarihi Valilik Binası önünde yapılan Çelenk Sunma Töreni’ne Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katıldı.

 

VALİ YILDIRIM, ŞEHİTLİK ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI 

 

Atatürk Anıtına;  Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunulduktan sonra Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımız okundu. Ardından Vali Yıldırım Şehitlik  Özel Defteri’ni imzaladı. Vali Yıldırım, Şehitlik Özel Defteri'ne şu satırları yazdı; “Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz; vatanımızın korunması,  istiklalimiz, istikbalimiz ve hürriyetimizin sembolü olan ay-yıldızlı bayrağımız uğrunda göğsünüzü siper edip, canlarınızı feda ederek, bu aziz toprakları kanlarınızla suladınız. Siz Aziz Şehitlerimizin hem Allah indinde hem de Yüce Türk Milletinin bağrındaki manevi hatırası, daima en yüksek iftiharla yad edilecektir. 

 

"AYNI KARARLILIKLA MUHAFAZA EDİLECEK"

 

"Şüphe yok ki; sizlerden aldığımız güç, azim ve kararlılıkla, rengini kanlarınızdan alan Şanlı Türk Bayrağı sonsuza kadar gök kubbede özgürce dalgalanacak." satırlarını yazan Vali Yıldırım, "Vatan toprağımız son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Savaşının 105. Yılı münasebetiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  dinimiz, vatanımız, namusumuz için bir an bile düşünmeden canını feda eden siz aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Sizlere minnettarız, ruhunuz şad olsun." ifadelerine yer verdi.  Şehitlik Özel Defteri’nin imzalanmasının ardından 18 Mart Şehitler Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü anma programı sona erdi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE