Edirne'de koronavirüs var diyenlere ateş püskürdü 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarını dijital ortamda manipüle ederek, koronavirüs Edirne'de görülmüş gibi gösterenlere adeta ateş pü

GÜNDEM 17.03.2020 13:51:00 0
Edirne

 

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, dünyayı tehdit eden ve Türkiye’de de tespit edilen koronavirüsle ilgili alınan önlemler ve Pazarkule’de devam eden göçmenlerin bekleyişi ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarını dijital ortamda manipüle ederek, koronavirüs Edirne’de görülmüş gibi gösterenler olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Gürkan, tepki gösterdi.

 

"BU HANGİ VİCDAN, NAMUSTUR?"

 

Gürkan, "Bazı art niyetli ve sapkınlara rağmen işimizi yapmaya devam edeceğiz. Sosyal medyada maalesef hangi ruh haliyle kafayla yapılıyor bilmiyorum. Mesela Sağlık Bakanı'nın tweetini bozuyorlar, Edirne’yi ekliyorlar. Böyle bir ahlaksızlık, böyle bir şerefsizlik olur mu? Bu hangi vicdan, namustur? Bir tane yazı çıkarıyorlar genelge gibi biz bile tereddüde düşüyoruz, 'Acaba böyle bir yazı geldi de biz mi atladık' diyoruz. Aslında hiç öyle bir genelge yok. O nedenle biz devletin resmi kurumlarına, yazılara ve bilim insanların gösterdiği yollara bakarak yürümeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

 

"ÖNLEYİCİ TEDBİR OLARAK UYGULUYORUZ"

 

Gürkan, Edirne'de koronavirüse karşı tüm önlemlerin alındığını belirten "Halk sağlığı birimimizde ciddi çalışmalar yapmıştık. Halen dezenfektan malzemesi alıyoruz ve daha da alacağız. Halkın sağlığı şu anda her şeyden öncelikli" dedi. Pazarkule Sınır Kapısı’nda beklemeyi sürdüren göçmenlerle ilgili de her gün dezenfekte ve hijyen çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Gürkan, "Biz 28 Şubat’tan bu yana her gece saat 03.00'de Pazarkule’de ilaçlamamızı yapıyoruz. Bir şey olduğu için de yapmıyoruz bunu. Bunu önleyici tedbir olarak uyguluyoruz. Hastalığı ortaya çıktıktan sonra yok etmeye çalışmaktan daha kolay ve önemli bu. Önleyici tedbirler kapsamında gerçekten ilk günden beri çok ciddi çalıştık. Şu an itibarıyla Pazarkule’deki mültecilerden kaynaklanmış ya da ortaya çıkmış, benim bildiğim herhangi bir hastalık hali yok. Ama bu tedbir almayacağız anlamına da gelmiyor. Biz zaten bu tedbirleri 28 Şubat’tan itibaren valilik ile iş birliği yaparak alıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

"BÖYLE BİR BİLGİ VARSA DOĞRU DEĞİL"

 

Göçmenlerin Pazarkule’ye zorla getirilmediğini de vurgulayan Gürkan, "Tam bilgi sahibi değilim ama bildiğim şu ki dönmek isteyenlere yardımcı olunuyor. Ama kimse ne zorla Edirne’ye getiriliyor ne de zorla Edirne’den götürülüyor. Böyle bir bilgi varsa doğru değil. Gelmek isteyen geliyor. 'Ben geçemeyeceğim, vazgeçtim' deyip dönmek isteyenlerin de dönmesine yardımcı olunuyor. Bunun dışında kimsenin ‘Hadi bakalım burada süreniz doldu, geri götürüyoruz’ şeklinde bir anlayışı yok. Devletin de yok, valiliğin de yok, belediyenin de yok." diye konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE