Başkan Çetin'den 57. Alay'a destek 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, her yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları için Tekirdağ'dan Çanakkale'ye yürüyen, Kapaklı Belediyesi'nin de 12 kişi ve atlı birlikler, ses aracı ve mobil

GÜNDEM 16.03.2020 16:13:00 0
Başkan Çetin

 

57. Alay Yürüyüşü Komitesini Malkara-Keşan yolu üzeri Yenimuhacir Beldesi'nde karşılayan Başkan Çetin, ardından yürüyüş komitesiyle birlikte Keşan'a kadar yürüdü. 

 

KALABALIK TARAFINDAN KARŞILANDILAR

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, Kapaklı Belediyesi'nin ses aracı, atlı birlikleri ve mobil ikram aracı ile destek verdiği yürüyüşe katıldı. Keşan’ın Yenimuhacir Beldesi yakınlarında 57. Alay Yürüyüşü Komitesini karşılayan Başkan Çetin, ardından yürüyüş komitesiyle birlikte Keşan'a kadar yürüdü. Keşan girişinde yürüyüş ekibini Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Ardından ilçe merkezinde bir tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin konuşma yaptı. 

 

"GÖKKUŞAĞININ BİR RENGİYİZ"

 

Tören alanında bulunanları selamlayan Çetin, "57. Alay Genel Koordinatörü Hikmet Yılmaz hocam yaklaşık 3 ay kadar önce belediyemizde beni ziyaret etti. 57. Alay ile ilgili beklenti ve taleplerini iletti. Buradaki heyecanını makamımda da gördüm. İliklerime kadar hissettim ve ne gerekiyorsa yapacağımızı söyledim. Ses aracımızı, atlı birliklerimizi ve mobil ikram aracımızı hazırlayarak emirlerine amade ettik. Cuma günü  Süleymanpaşa'dan uğurladık. Bugün ben de kendilerine Malkara'dan itibaren eşlik etmeye gayret ettim. Bir kez daha şunu gördüm; 105 yıl önce yaşamış olduğumuz o günleri tüm farklılıklarımıza rağmen, siyasi düşünce farklılıklarımıza rağmen, etnik millet ve farklı renklerimize rağmen gökkuşağının rengi olduğumuzu bir kez daha gördük." dedi. 

 

"ÇANAKKALE RUHU ASLA BİTMEYECEK"

 

"Yolda yağmura rağmen hiç durmadan yürüyen ablalarıma, teyzelerime ve çok kıymetli gazi ağabeylerime teşekkür ediyorum."diyen Belediye Başkanı Çetin, "Yol boyunca kornalarıyla destek veren, telefonlarıyla canlı çekim yapan vatandaşlarımızı gördük. Yine şehir içine girdiğimizde balkonlardan, camlardan gözyaşlarıyla bizi karşılayan vatandaşlarımızı gördük. Bir kez daha gördük ki Çanakkale ruhu asla ve asla bu ülkede bitmeyecek. Bu etkinliği başlatan Hikmet Hocama ve katkıda bulunan bütün büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Biliyorum ki ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek, bu vatan bölünmeyecek inşallah." ifadelerini kullandı. Törenin ardından Keşan'da mola veren 57. Alay Yürüyüşü Komitesi, sabah saatleri itibariyle Çanakkale'ye doğru yürüyüşüne yeniden başladı.

 

Haber / Buse SERİN