Sosyoloji Günleri'nin bu yılki  teması Trakya

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Başkanlığı ve Sosyoloji Topluluğu tarafından "Sosyoloji Günleri" düzenlendi. Geleneksel olarak "Herkes İçin Sosyoloji"

GÜNDEM 14.03.2020 15:00:00 0
Sosyoloji Günleri

 

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan programın açılışında Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi.

 

TRAKYA BİR “KÖPRÜ” DEMEK “GÖÇ” DEMEK

 

Programın açılışında konuşan Sosyoloji Topluluğu Başkanı Batuhan Ayberk Balkır, topluluğun faaliyetleri ve ileriye yönelik projeleri hakkında bilgi verdi. Balkır, “Önceliğimiz öğrenci arkadaşlarımızın her alanda aktif ve sosyal bireyler olabilmesini sağmaktır.” diye konuştu. Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İhsan Çetin ise açılış konuşmasında “Bölümümüz Trakya’daki birkaç bölümden bir tanesi, bu bölgeye ilişkin bizlere daha fazla görev düşüyor. Bu sene “Trakya” kavramını belirledik, bu kavramın yeterince çalışılmadığını düşünüyoruz. Trakya demek Asya’dan Avrupa’ya geçişlerin başlıca güzergahı demek, Trakya bir “köprü” demek “göç” demek, Trakya kavramının pek çok farklı alanda çalışılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 

SUNUMLAR YAPILDI 

 

Oturumun ilk konuşmasını Trakya Üniversitesi Roman Araştırma Enstitüsü Öğr. Gör. Tülay Tekin Yılmaz “Roman Çocuklarının Okul Başarısızlıkları ve Devam Sorunları” konulu sunumu ile yaptı.  Daha sonra NKÜ Sosyoloji Bölümü Araş. Gör. Mustafa Ammar Kılıç ve arkadaşları, son bir haftadır Edirne-Yunanistan sınırındaki mültecilere yardım götürme faaliyetleri sırasında şahit oldukları olayları ve gözlemleri paylaştı. NKÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Yasemin Oraman’ın oturum başkanlığını yaptığı programın ikinci bölümünde İstanbul Teknik Üniversitesi Doç. Dr. Fatma Belma Oğul “Vatanlar arası Göç Kavramı ile Trakya’daki Göçler”, İllinois Üniversitesi Antropoloji Bölümü Prof. Dr. Mahir Saul “Sahra-altı Afrika Ülkelerinden Trakya ve Ege üzerinden Yunanistan’a Geçiş” ve NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik “Trak Göçleri” başlıklı sunumlarını yaptı.

 

Haber / Yener AKBABA