Sınırda doğan 3 bebek misafir ediliyor

Edirne Pazarkule Sınır Kapısı'nda Yunanistan'a geçmek için bekleyen göçmenlerden 3 anne adayının dünyaya getirdiği 3 bebek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından misafi

GÜNDEM 11.03.2020 16:15:00 0
Sınırda doğan 3 bebek misafir ediliyor

 

 

Suriye'nin İdlib kentinden gelerek, ailesiyle birlikte Yunanistan'a geçmek için bekleyen 21 yaşındaki Zeynep Elhavva doğum sancısının tutması üzerine Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ailesi tarafından Hazze ismi verilen erkek bebeğe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Edirne İl Müdürlüğü sahip çıktı. Anne ile baba Necdel Elhavva da müdürlüğün misafirhanesine yerleştirildi. 

 

“HAYALİMİZ HOLLANDA’YA GİTMEK”

 

İdlib'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini, Avrupa'ya gitmek için Pazarkule Sınır Kapısı'nda beklemeye başladıklarını belirten Necdel ElHavva, “Eşim Zeynep'in sancıları arttı ve sağlık ekipleri bizi hastaneye getirdi. Burada eşim doğum yaptı. Türkler bize çok iyi davrandı, çok teşekkür ediyorum. Bizim hayalimiz Yunanistan'a geçip oradan Hollanda'ya gitmek” dedi. 

 

“BURAYA GELMEYE MECBUR KALDIK”

 

Pazarkule'de beklerken doğum sancıları tutan bir diğer kadın Afganistanlı Rukhshaneh Noori da Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Noori, aydınlık anlamına gelen 'Ramisa' adı verilen kız bebek dünyaya getirdi. Afganistan’dan 3 yıl önce geldiklerini belirten Rukhshaneh Noori, “Giresun'da oturuyorduk. Eşim parmaklarını kesti. İki defa ameliyat oldu ama eli düzelmedi. O yüzden çalışamadı. Evimiz kira. Elektrik, su hiç birini ödeyemez duruma geldik. Televizyonda Avrupa kapısının açıldığını duydum. Biz de buraya gelmeye mecbur kaldık” dedi. 

 

“TÜM İHTİYAÇLARI GİDERİLDİ”

 

Sınırda dünyaya gelen 3 bebeğe sahip çıktıklarını anlatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş da “Yeni doğan bebekler ile ailelerini misafirhaneye yerleştirdik. Tüm ihtiyaçlarını burada giderdik. Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ve Edirne Valimiz Ekrem Canalp'ın talimatları doğrultusunda bebeklerin tüm ihtiyaçlarını giderdik” dedi. Özbaş, bebeklerin sağlık durumlarını sürekli takip edeceklerini belirtti. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ