Özel insanlardan 8 Mart'a özel tiyatro 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi'nin organizasyonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Umut' isimli tiyatro sahnelendi. Oyunda, kadınların ve engelli vatandaşların maruz kaldığı şiddete dikkat ?

GÜNDEM 9.03.2020 18:28:00 0
Özel insanlardan 8 Mart

 

Önceki gece saat 18.00'da Kapaklı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda sahnelenen oyunda dernek üyeleri de rol aldı. Oyunu; siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi yönetimi ile vatandaşlar izledi. 

 

"KADIN OLMAK ÜLKEMİZDE ÇOK ZOR"

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, tiyatro öncesi tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak, ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hazırlamış olduğumuz ‘Umut’ adlı bu tiyatro gösterisini izlemeye geldiğiniz için teşekkür ederim. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadın olmak ülkemizde çok zor. Özellikle engelli bir kadın olmanın daha zor olduğunu ifade etmek istiyorum. Hepinize iyi seyirler.’’ diye konuştu.

 

ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİLER

 

Yönetmen koltuğunda Tiyatro Eğitmeni Selehattin Karadağ’ın oturduğu ve Muhammed Uygur, Enes Erişti, Erdal Kalkan, Mihrican Selvi, Yıldırım Selvi, Emine Balcı, Sevval Balcı, Sıla Karadurak, Ecrin Elgün, Asuman Elgün, Berkay Değirmenciler, Ceyhun Balcı, Doğukan Duran, Batuhan Özyurt ve Barış Güllü’nün yer aldığı 'Umut' adlı oyunda kadına, engellilere ve çocuklara şiddet anlatıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyeleri tiyatro sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

Haber / Buse SERİN