Çorlu Çocuk Meclisi toplandı 

Çorlu Belediyesi Çocuk Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı'nı yaptı. Toplantıda gündem maddeleri ve yapılması planlanan projeler konuşuldu.

GÜNDEM 8.03.2020 14:44:00 0
Çorlu Çocuk Meclisi toplandı 

 

Çocuk Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı, Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Naz Kınay’ın başkanlığında toplandı. Çocuk Meclisi Mart ayı Olağan Toplantısı'na Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve öğrencilerin velileri katıldı. 

 

DEPREM TIR'INI ZİYARET ETTİLER

 

Toplantı öncesinde Çorlu Belediyesi’nin önünde bulunan Deprem TIR'ını ziyaret eden Çocuk Meclisi üyeleri, doğal afetler ile ilgili bilgilendirildi. Öncelikle İdlib’te şehit olan kahraman askerlerimize baş sağlığı ve milletimize sabır dileyen Çocuk Meclisi Başkanı Zeynep Naz Kınay, ardından tüm meclis üyesi öğrencileri bir dakikalık Saygı duruşuna davet etti.

 

KOMİSYON TEKLİFLERİ KARARA BAĞLANDI 

 

Başkan Kınay’ın gündem maddelerini okumasının ardından maddeler tek tek oylamaya sunuldu. Kabul edilen gündem maddeleri meclis içerisinde kurulan komisyonlara havale edildi. Ardından komisyon teklifleri karara bağlandı. Maddelere konu olan projelerin görüşülmesinin ardından Çocuk Meclisi üyeleri ilçeye ve yaşadıkları bölgelere dair fikirlerini dile getirdiler.

 

DOĞAL AFETLERLE İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

 

Meclis Başkanı Kınay’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Protokol ziyaretleri konusunun görüşülmesinin ardından kitap toplama kampanyası konusu görüşüldü. Çorlu’da Çocuk ve Çorlu’da Spor hakkında neler yapılabileceği konusunda araştırma görevi verilmesi hususunun Gençlik ve Spor Komisyonu'na havalesinin görüşülmesinin ardından Çorlu Belediyesi 2020 yılı Performans Programında yer alan Çocuk Hakları Masası projesinin ayrıntılarının kararlaştırılması konusunun Bilim, Sanat Ve Kültür Komisyonuna havalesi görüşüldü. Görüşülen projelerin ardından Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Sivil Savunma Amiri Veli Şimşek doğal afetlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Bilgilendirmenin ardından Çocuk Meclisi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ