Üniversite ortamını yakından gördüler

Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri, üniversite ortamını yakından görmek ve ilgi alanlarındaki bölümler ile ilgili bilgi almak amacıyl

GÜNDEM 6.03.2020 18:44:00 0
Üniversite ortamını yakından gördüler

 

Namık Kemal Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi personelinin organizasyonu çerçevesinde Özel Silivri Tarımsal Üretim Araştırma Merkezi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Ziraat Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Merkez Kütüphane ve Spor Kompleksi hakkında yetkililer tarafından bilgi verildi.

 

BİTKİ BÜYÜTME ODALARINI GEZDİLER

 

Ziraat Fakültesi laboratuvarları ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alan öğrencilere ziraat eğitiminin içeriği ile ilgili de bilgi verildi. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Tarımsal Biyoteknoloji bölümünden Araş. Gör. Dr. Raziye Işık, Bahçe Bitkileri bölümünden Araş. Gör. Dr. Nihan Şahin, Tarla Bitkileri bölümünden Araş. Gör. Dr. Hazım Serkan Tenikeciler, Bitki Koruma Bölümünden Araş. Gör. Dr. Esra Tayat bölümler hakkında bilgi verdi. Sonrasında lise öğrencilerine uygulamalı eğitimi yerinde görmelerini sağlamak amacıyla iklimlendirme, aşı kaynaştırma, bitki fizyolojisi, doku kültürü, entomoloji ve gıda tayin laboratuvarları ile bitki büyütme odaları gezdirildi.

 

SERACILIK BÖLÜMÜ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR 

 

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Funda Özdüven, Seracılık bölümünün uygulama seralarını gezdirerek bölüm hakkında bilgi verdi. Son olarak okulun içinde bulunan spor kompleksi, sosyal tesis merkezi ve kütüphane görüldü. Ziyaret sonunda öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirerek ilgilerinden dolayı Namık Kemal Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.

 

Haber / Buse SERİN