Çetin: Ülkenin gücüne güç katıyor

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla düzenlenen 1 Mart Muhasebeciler Günü programına katıldı. Çetin, "

GÜNDEM 5.03.2020 13:41:00 0
Çetin: Ülkenin gücüne güç katıyor

 

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası dolayısıyla Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Hanedan Düğün Salonu'nda bir program düzenlendi. Programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in yanı sıra Okul Müdürü Cengiz Vural, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, bölgedeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

"ÜLKELER VERGİYLE AYAKTA DURUYOR"

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın  okunmasının ardından  Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cengiz Vural günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Cengiz Vural’ın konuşmasının ardından Muhasebe Bölümü öğrencilerinden Ece Nazlı Aşveren ve Ahmet Hakan Aydın Muhasebeciler Günü anlam ve önemini belirten yazı okudu. Programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, "Geleceğin muhasebesini tutacak, bu ülkeyi kalkındıracak öğrenci kardeşlerimizle bir aradayız. Ülkeler vergiyle ayakta duruyor. Bugün Suriye'de askerimiz müdahale yapabiliyorsa, tanklarımız ateş edebiliyorsa, İHA'larımız düşman hedefini vuruyorsa devletimizin elindeki imkanlarla alakalıdır. Bu imkanı da sağlayan muhasebenin doğru tutulması, vergilerin doğru toplanmasıdır." dedi. 

 

"GENÇLERİMİZLE BERABER DAHA İYİ YERE GELECEK"

 

"Muhasebe aslında bir ülkenin gücüne güç katan önemli bir kurum." diyen Çetin, "Muhasebenin serbest iş erbabının vergilerini toplama, onun haricinde büyük kuruluşların da gelirlerini güçlendirerek istihdam sağlamaya yönelik önemli bir görevi var." ifadelerini kullandı. Çetin, konuşmasının devamında, "27 Şubat mübarek gece akşamında ciğerlerimiz yandı. Şehitlerimizin haberini aldık. Bir kez daha tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Şehitler ölmez, bu vatan bölünmez.  Bu coğrafyada Türkiye Devleti ebediyen kalacak, Türk bayrağı ebediyen dalgalanacak, ezanımız asla dinmeyecek. Bu ülke gençlerimizle beraber daha iyi yerlere gelecek." dedi.

 

SERTİFİKALAR VERİLDİ 

 

Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in konuşmasının ardından bölgedeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler konuşma yaptı. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ