Karagöz: Tabela hayırseveri değiliz

Hayırsever Serkan Karagöz, bağışladıkları evden anaokuluna dönüştürülen Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu binasının depreme dayanıksız olduğu şeklindeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Ok

GÜNDEM 4.03.2020 15:22:00 0
Karagöz: Tabela hayırseveri değiliz

 

Çerkezköy’e 2 okul kazandıran hayırsever Serkan Karagöz, Müjgan-Serkan Karagöz Anaokulu binasının depreme dayanıksız olduğu şeklindeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

 

“ANAOKULU BİNASI SAĞLAM”

 

Dün saat 13:00’da ofisinde açıklama yapan Karagöz “Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu ile ilgili Tekirdağ’dan yanlış bilgilendirilmiş bir yıkım kararı elimize geldiğinde çok şaşırdık. Çünkü bu binayı ben mimar Mehmet Aksoy’un hazırladığı plan proje ile bizzat kendim bir yıl, başında durarak, kendimiz oturacağız diye çok sağlam yaptırdım. Betonu, demiri, her şeyi ile en kaliteli malzemeleri kullanarak hiçbir masraftan kaçınmadık. O gün Betonsa’dan alınan hazır betonlarla yaptırıldı. Beton faturaları halen elimde. Binanın her katında bir metre genişliğinde olmak üzere 11 adet direk bulunuyor. Tavanları asmolen tavandır. Duvarları 30 santimetre genişliğindedir. Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu binası çok sağlamdır. İddia ediyorum bu bina yıkıldığında Çerkezköy’deki binaların yüzde 90’ı yıkılır” dedi. 

 

2 AYRI TEST YAPILDI

 

İstanbul’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın anlaşmalı olduğu Beton Tek firmasının yetkilileri ile görüşüp binanın her katından karot numuneleri aldırarak laboratuvarda basınç testlerini yaptırdıklarını söyleyen Karagöz “Binamızın test sonuçları sağlam geldi. Daha sonra İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi hocalarından mühendis Osman Ünür hocaya giderek sorunumuzu anlattık. Kendisi gelip okul binasının demir ve direk röntgenlerini çekerek bina ile ilgili gerekli çalışmaları yaparak, rapor hazırladı. Müjgan Serkan Karagöz Anaokulu binasının sağlam olduğu, binanın eğitim amaçlı kullanılmasında herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin raporu bize verdi. Biz de Çerkezköy Kaymakamlığı’na bu raporlarımızı sunduk” dedi. 

 

“YIKIN DERLERSE YIKTIRMAYACAĞIZ”

 

Bu raporlara rağmen Tekirdağ’dan ya da Bakanlıktan ‘yıkın’ derlerse binayı yıktırmayacaklarını söyleyen Serkan Karagöz “Yetkililere sesleniyorum. Benim devlete hibe ettiğim bu bina ve arsamı bana geri verin, ben size devletin göstereceği bir yere o okul binasının aynısını yaptırıp teslim edeyim. Bu da hayırsever Serkan Karagöz sözüdür” diye konuştu. 

 

“PROTOKOL MADDELERİNİ DE PAYLAŞTI”

 

Okulla ilgili 2016 yılında imzaladıkları protokolün maddelerini de basın mensupları ile paylaşan Serkan Karagöz, “Protokolde ‘bağışlanan binanın dış cephesi, bahçe kapısı ve kemeri ekonomik ömrünü tamamlamadıkça değiştirilmeyecektir. Bağışlanan bina anaokulu olarak kullanılacaktır. Anaokulu haricinde başka bir amaçla kullanılamaz, işletilemez, devredilip satılamaz, kiraya verilemez. Hayırseverin bağışladığı binanın içerisinde ve dışarısında yapılacak olan tadilatlar hayırseverin de görüşü alınarak yapılacaktır. Bağışlanan binanın içerisinde ve dışarısında bir başka kişinin veya kişilerin ismi kullanılmayacaktır’ gibi maddeler yer alıyor” dedi. 

 

“BU SÖYLEM BİZİ ÇOK ÜZDÜ”

 

Bir idarecinin “En iyi hayırsever tabela hayırseveridir” şeklinde bir ifade kullandığını söyleyen Müjgan Karagöz de bu söylemin kendilerini çok üzdüğünü belirterek “Bu söylem bizi çok üzdü ve yaraladı. Sadece bizim değil, hiçbir hayırseverin böyle bir söylemi kabul etmesi mümkün değil” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU