Başkan Akay'a 'protokol' yetkisi verildi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısı saat 15:00'da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. 2 milyon 280 bin 800 TL'lik ek bütçe yapıl

GÜNDEM 2.03.2020 18:51:00 0
Başkan Akay

 

Mikail Çelik’in katılmadığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “3 gün önce Suriye İdlib’de 36 vatan evladımızın, şehidimizin acı haberlerini aldık. Ülke olarak zor bir dönemeçten, zor bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi. 

MUHTARLARA BAŞARILAR DİLEDİ

 

Şehitler için Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Akay “Geçtiğimiz dönem meclis olarak Kızılpınar Mahallesi’nin 3’e bölünmesi kararını almıştık. Dün buna dair seçimler vardı. Kızılpınar Atatürk Mahallesi Muhtarı Sayın Nihat Malkoç, Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Sayın İlhami Türkkanlı, Kızılpınar Gültepe Mahalle Muhtarı Sayın Seyithan Kaya seçildi. Başarılar diliyorum” dedi. 

 

DİLEKÇELER GÜNDEME ALINDI

 

Veliköy Sanayiciler ve İş Adamları Derneği’nin Veliköy Mahallesi 295 ada 9 nolu parselde bulunan belediye hissesini satın alma talebine ilişkin dilekçesi gündeme eklenirken, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi binasının belli kısımlarının kullanımı, ticari alanlarının kiralanması gibi haklarının Çerkezköy Belediye Başkanlığına verilmesi için taşınmazın tahsisi ve Kültür Merkezi’nin 31 Mart 2024 tarihine kadar kullanımı için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalama yetkisi verilmesine ilişkin dilekçe de oybirliği ile gündeme alındı. 

“ENERJİMİZİ ÇERKEZKÖY’ÜN MENFAATLERİ İÇİN HARCAMAK İSTİYORUZ”

 

AK Parti grubu tarafından 2020 yılı Şubat ayında doğrudan temin yöntemi ile yapılan alımlar ve doğrudan teminlerin internet sitesinden yayınlanması hakkında verilen 2 önergenin okunmasının ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli “Aynı zamanda denetim komisyonundayım. Çalışmalarımız devam ediyor. Bir sonraki mecliste denetim komisyonu raporu ile ilgili hem meclisimizi hem de kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklamalar yapacağız. Doğrudan teminlerle ilgili bilgi talep ettiğimizde bize bildirmiştiniz. Ama ondan sonrakileri istediğimizde denetim komisyonlarında inceleneceğini bildirmiştiniz. Enerjimizi Çerkezköy’ü yönetmek ve Çerkezköy’ün menfaat ve faydaları düzeyinde harcamak istiyoruz. Doğrudan teminlerin her ay düzenli olarak tarafımıza bildirileceğini söylemiştiniz ama 2’nci aydan sonra vermemeye başladınız. Şeffaflık açısından ve bizlerin de bilgi edinmesi açısından sözünüzü tutmanızı bekliyoruz” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’E ZERRE KADAR FAYDASI YOK”

Bunun üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Denetim komisyonu üyesisiniz. Çerkezköy Belediyesi’nin harcama yaptığı tüm kalemleri bugün halen komisyon çalışmalarınız devam ederken inceleme hakkına sahipsiniz. Hal böyleyken enerjinizi harcamanız gereken kısım Çerkezköy’ün nasıl iyi olacağı ile ilgili olmalı. Zaten denetim komisyonu olarak bu konuda istediğiniz bilgiyi sorup sorgulama hakkına da sahipsiniz. Saklanan, gizlenen bir şey varmış hissiyatı yaratmanın ne size ne Çerkezköy’e zerre kadar faydası yok” dedi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Dilekçe ve önergelerin görüşülmesinin ardından toplantının ilk gündem maddesinde, daha önceki toplantılarda daha detaylı incelenebilmesi amacıyla görüşmelere devam edilmesi ve sonraki mecliste gündeme getirilmesi kararı alınan pergolalar (gölgelik) ile ilgili gündem maddesi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.  Toplantının 2’nci maddesinde plan notu değişikliği görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

 

44 PERSONEL ALINDI

 

Mali Hizmetler Müdürlüğü, Kültür İşleri Müdürlüğü’nün yönetmeliğinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yönetmeliği ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Adem İçli “Gördüğümüz kadarıyla belediyenin giriş katında bir tadilat var. Geçmişte de burada bir tadilat olmuştu. Burası Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne mi tahsis edilecek? 44 kişilik bir işçi alımı olmuştu Çerkezköy Belediyesi’ne. Bu kadrolarla alakalı ilan verildi. Bize gelen bilgiler ‘alımların daha önce yapıldığı, alınan kişilere eğitim verildiği, sonrasında ilan verildiği’ yönünde. Eğer alımlar yapıldıysa neden sonrasında ilan verildi” diyerek bu konuda bilgi istedi. Bunun üzerine konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay “Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş.’nin personel sayısı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra aylar itibari ile 60’dan fazla eksildi. 315 kişiye kadar düştük. Çeşitli görevlerde çalıştırılmak üzere 44 kişi alındı. 44 kişinin tamamı bu birime alınmadı. Buraya alınan kişi sayısı 3-4’ü geçmez. Çerkezköy İletişim Merkezi diye adını koyduğumuz alanda şuanda birimlerimizde halihazırda çalışan personellerimizden bir birim yapıyoruz. O birimde vatandaşları karşılayıp o birimde sorunları çözerek ilerlemeye çalışıyoruz. Eğitim safhalarında önce sonra gibi bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum” dedi. 

 

“KİMSEYE İŞLE İLGİLİ BİR SÖZÜM OLMADI”

 

Adem İçli’nin “Kimlere söz verildiğini, kimlerin alındığını bizler bilmiyoruz. Kişiler ‘seçim zamanı bize sözler verildi’ diye söylüyorlar. Madem sözler verildi ve kimlerin alınacağı belli, bu ilanı vermedeki amaç nedir?” demesi üzerine Başkan Akay, “Benim Çerkezköy Belediye Başkanı olarak kimseye işle ilgili bir sözüm olmadı. ‘Sözü var’ diyen arkadaşımı da davet ederim.” dedi. Alan artışı ve nüfus artışı olmasına rağmen belediyedeki personel sayısında azalma olduğunu söyleyen Akay “Belli bir yere kadar durduk. Ancak ihtiyaç artık bir zorunluluk aşamasına geldiğinde 44 kişilik alım gerçekleşti. Kim kime ne söz vermiştir ben bilmem. Minimum sayıyla maksimum verimi ortaya koyma gibi bir niyetimiz var. Birimlerimiz aylardan beri bu özveriyle çalışıyor” dedi. 

 

2 MİLYON 280 BİN 800 TL’LİK EK BÜTÇE GÖRÜŞÜLDÜ

 

İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından 2020 mali yılı için 2 milyon 280 bin 800 TL’lik ek bütçe yapılması konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Kızılpınar Mahallesi 699 ada 9 nolu parselde bulunan belediye hissesi ile Veliköy Mahallesi 295 ada 9 nolu parselde bulunan belediye hissesinin diğer maliklerine satılması konusunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının 8’inci gündem maddesinde Halkalı-Kapıkule Demiryolu projesi kapsamında yeni demiryolu güzergahına isabet eden belediyeye ait 32 adet taşınmazın kamulaştırma bedellerinin uygun olup olmadığı konusu görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

 

BAŞKAN AKAY’A PROTOKOL İMZALAMA YETKİSİ VERİLDİ

 

EZF Proje Turizm Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti. ve ERNA İnşaat ve Turizm San. Tic. Ltd. Şti.’nin itiraz dilekçelerine ait İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yazısının İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi binasının belli kısımlarının kullanımı, ticari alanlarının kiralanması gibi haklarının Çerkezköy Belediye Başkanlığına verilmesi için taşınmazın tahsisi ve Kültür Merkezi’nin 31 Mart 2024 tarihine kadar kullanımı için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalama yetkisi verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2’nci oturumu 6 Mart Cuma günü saat 15:00’da yapılacak. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU