Çerkezköy'de mama istasyonları kurulacak

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle ilçenin 30 farklı noktasında sokak hayvanları için mama istasyonları kurulacak. 

GÜNDEM 2.03.2020 15:28:00 0
Çerkezköy

Yetkililer, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle ilçe genelinde kurulacak mama istasyonlarıyla sokak hayvanlarının artık düzenli olarak besleneceğini belirterek, "Doğanın ve yaşamımızın bir parçası olan sokak hayvanlarının çektikleri yiyecek sıkıntısı sona erecek." dedi. 

 

"REHABİLİTASYONLARI DAHA HIZLI VE GÜVENLİ OLACAK"

 

Çerkezköy Belediyesi'nden yapılan açıklamada da, "Mama İstasyonlarının zarar görmemesi ve zamanında mama takviyesi yapılabilmesi için istasyonlar, Gönüllü hayvan severlerin sorumluluğunda, onların belirleyeceği noktalara yerleştirilecek. Mama İstasyonu'nu kontrolüne almak isteyen gönüllüler 444 88 59 numaralı telefonu arayarak yetkililere yer belirtebilirler. Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yapılacak uygulama ile sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler için kentin 30 farklı noktasında mama istasyonları kurulacak. İstasyonlar etrafında popülasyon oluşturacak sokak hayvanlarının, bu sayede rehabilitasyonu da daha güvenli ve hızlı olacak. Hayvanların rutin kontrolleri de düzenli olarak yapılabilecek. Bu sosyal sorumluluk projesiyle çevre ve halk sağlığı konusunda da olumlu sonuçların alınması hedefleniyor. Yasa gereği sokaklarda özgürce gezebilen hayvanların proje ile beslenme sorunları da sona erecek." denildi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE