Çetin: Kütüphanelerin çoğalmasını istiyoruz

Kapaklı Anadolu Lisesi'nde bulunan ve Kapaklı'nın ilk Z-Kütüphanesi olan 'Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Z-Kütüphanesi'ne katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdim etti. Başkan Çetin,

GÜNDEM 25.02.2020 15:53:00 0
Çetin: Kütüphanelerin çoğalmasını istiyoruz

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu tarafından kütüphaneye katkıda bulunan Kapaklı Belediyesi adına Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sandıkçı’ya, Kapaklı Fırıncılar Derneği adına Fikri Özbay’a ve Kent AŞ. adına Yusuf Ayık’a teşekkür plaketi verildi.

 

“5 BİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Kapaklı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen plaket törenine Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, öğretmenler, hayırseverler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Kapaklı Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Türk, kütüphane ile ilgili bilgi vererek, "Kitap bağışında Kapaklı Fırıncılar Derneği, Kent AŞ ve Kapaklı Belediyesi bize çok destek oldu. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün bu konuya ne kadar önem gösterdiğini biliyoruz. İnşallah en kısa sürede 3 bine ulaşan kitap sayımızı 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda bizlere destek olmak isteyen tüm hayırseverlere de açığız.” dedi.

 

"OKUMAYA ÇOK ÖNEM VERİYORUM"

 

Plaket takdim töreninde bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, “Bizim zamanımızda kütüphane çok önemliydi, çocukluğumuz kütüphanelerde geçti. Şu kitabın kokusu bambaşka bir şey. Sizler sosyal medyanın yaygınlaşması ile bunu unutmuş olabilirsiniz ama biz kütüphanelerin çoğalmasını istiyoruz. Ben ufakken kitabı okumasam bile çantamda bulunması beni rahatlatıyordu. Sizlerin de bolca okumasını rica ediyorum. Kapaklı’ya büyük bir kütüphane kazandırma gayreti içerisindeyim. İçerisinde kafeteryaları, okuma alanları bulunan bir yer olmasını istiyoruz. Okumaya çok önem veriyorum, sizlerin de faydalanması için elimden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

 

"GİRİŞİMLERİMİZ VAR"

 

Başkan Çetin, “Kapaklı Belediyesi olarak okullarımıza masa tenisi ve satranç takımları alıyoruz. Ayda 1 kitap okursanız yılda 12 kitap eder sadece. Bunu 60 yıl boyunca yaptığınızı düşünürsek ömrünüz boyunca yalnızca 7 bin 200 kitap okumuş olursunuz. Milyonlarca kitabın olduğu dünyada bu kadar az okumak çok acı. Daha çok okumalıyız ve bunu alışkanlık yapmalıyız. Anadolu Lisesi’ndeyiz ve ilçemizin seçkin öğrencilerinin olduğu bir okul burası. Burayı daha ileri götürebilmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de talebiyle proje okuluna dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu anlamda girişimlerimiz var. Spora, sanata, okumaya çok önem veriyorum. Sizlerin de bunlardan yararlanması için yerel belediye olarak elimizden gelen ne varsa yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

"HIZLI BÜYÜMEYLE BERABER PLANLAMA YAPILMAMIŞ"

 

“Gençlik Merkezi, Kapalı Spor Salonu, yüzme havuzu, okullarımıza halı saha projelerimiz var." diyen Çetin, "Kapaklı hızlı büyürken, belediyeye ait arsalar kalmamış. Bugün geldiğimiz noktada yer bulamıyoruz. Sıkışmışlık yaşıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan projeler onaylandı, imzalandı. 2 aydır Etüt Proje, Emlak İstimlak ve İmar Müdürlüğümüz nereye hangi tesisi yapacağımızın derdiyle uğraşıyorlar. Hızlı büyümeyle beraber planlama yapılamamış. Bakanlıktan taleplerimiz onaylandı, her şey hazır. Yer yok. Sizler inşallah bizlerden daha iyisini yapacaksınız.” dedi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu da, yaptığı konuşmada, “Duyarlılığı ve elini taşın altına koymasından dolayı şahsında tüm belediye personeline teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu tarafından kütüphaneye katkıda bulunan Kapaklı Belediyesi adına Belediye Meclis Üyesi Mustafa Sandıkçı’ya, Kapaklı Fırıncılar Derneği adına Fikri Özbay’a ve Kent AŞ adına Yusuf Ayık’a teşekkür plaketi verildi.

Haber / Yener AKBABA