Gürkan: Edirne, ekonomik krizden etkilenmedi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'deki yöneticileri makamında ağırladı. Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin kente olan ilgisinin her geçen gün arttığını söyleyen Başkan G

GÜNDEM 21.02.2020 15:23:00 0
Gürkan: Edirne, ekonomik krizden etkilenmedi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Nevzat Taşkın,   Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemal Cingöz, Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı, Arasta Çarşısı Dernek Başkan Adem Bayrak,  Erasta AVM Merkez Müdürü Cihangir Özdemir, Erasta İşletme Şefi Osman Bal, Margi AVM Müdürü Nejat Özbostan’ı makamında ağırladı.

 

"8 BİN 300 YILLIK BİR TARİHE SAHİP"

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hepimizin bildiği gibi 8 bin 300 yıllık bir tarihe sahip olan, Bulgaristan ve Yunanistan’a sınır kenti olan Edirne’miz ülkemizde yaşanan ekonomik krizden etkilenmedi. Kentimiz, özellikle hafta sonları Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistler ile dolup taşmakta. Kentimizde alışveriş yaparak, konaklayarak, eğlence mekanlarında zaman geçirerek, kentimizin ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

"KENTE GELEN TURİST SAYISINDA DÜŞÜŞ YAŞANMADI"

 

Başkan Gürkan, "Kente gelen turist sayısında herhangi bir düşüş yaşanmadı. Aksine Bulgarların ve Yunanlıların Edirne’ye olan ilgilisi her geçen gün artıyor. Bildiğiniz gibi 2004 yılında görev geldiğimde 10 yılda 10 milyon turist hedefiyle yolla çıkmıştık. O zamanlar bana inanmayanlar; hayal kuruyorsun diyenler vardı. 2014 yılında 2 milyon olan iç ve dış turist sayımız; 2018 yılı sonunda 5,5 milyona çıktı. Edirne, bugün Türkiye’de en çok turist alan 3'üncü şehir.  2019 Ocak ayı rakamları ile 2020 Ocak Ayı rakamlarını karşılaştırdığımızda ise gelen turist sayısında ciddi bir artış olduğunu gözlemliyoruz. Edirne, Bulgaristanlı ve Yunanistanlı turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Turizmin kalbi Edirne’de atıyor." şeklinde konuştu.

 

Haber / Yakup KARATEPE