Kapaklı Kadın Kolları'nda Bilge dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Kadın Kolları Kongresi Pazar günü 12:00-17:00 saatleri arasında parti binasında yapıldı. Mevcut Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin'in aday olmadığı kongred

GÜNDEM 16.02.2020 18:56:00 0
Kapaklı Kadın Kolları

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Kadın Kolları Kongresi Pazar günü yapıldı. 12:00-17:00 saatleri arasında yapılan kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kongrenin açılışı konuşmasını yapan CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin, “Bu güne kadar kadın kollarında ve partimizde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek kadın kolları başkanına ve yönetimine de başarılar diliyorum” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Kongrede konuşan CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar da 7’nci ilçe kadın kolları kongresini Kapaklı’da gerçekleştirdiklerini belirterek “Güzel bir şölen olmasını diliyorum” dedi. 2 tane genç adayın olduğunu söyleyen Yontar, “Kazanan önemli değil, bir kazanan olacak. Önemli olan o kazananın diğer tüm kadınları toplamasını rica ediyorum” diyerek 2 adaya da başarılar diledi.

 

“BİR KİŞİ DEĞİL, HERKES SUÇLUDUR”

 

Partiye emek vermiş herkesin değerli olduğunu söyleyen CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz da “31 Mart’ta Kapaklı’da yıkım oldu. Kapaklı’yı 8 bin 500 oyla kaybettik. Burada bir kişi değil, ben dahil olmak üzere herkes suçludur” dedi. Kongreleri yaparak kadroları güçlendirdiklerini kaydeden Yılmaz, “4 yıl sonra partimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. 100’üncü yılda iktidar olmak partimize yakışır. Son treni kaçırmamak gerekiyor” dedi.

 

HEDEF YERELDE VE GENELDE İKTİDAR

 

Bu yolda herkese önemli görevler düştüğünü söyleyen İlçe Başkanı Yılmaz, hedeflerinin Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerelde ve genelde iktidara taşımak olduğunu söyledi. Kapaklı’da ilk hedeflerinin partiye 500 yeni üye kazandırmak olduğunu söyleyen Yılmaz, önümüzdeki haftadan itibaren gençlik ve kadın kolları ile birlikte çalışarak partiye 500 yeni üyeyi kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

 

 

“ÇEKİLMEK BİZE YAKIŞMAZ”

 

İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’ın konuşmasının ardından kadın kolları başkan adayları konuşma yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde meclis üyesi adayı olduğunu belirten Deniz Bilge, “Seçimlerden sonra sahalardan çekilmedim. Çekilmek bize yakışmaz” dedi. Kapaklı’da kaybettikleri iktidarı geri almak zorunda olduklarını dile getiren Bilge, Kapaklı’da iktidarı geri almak için ellerinden gelen mücadeleyi göstereceklerini belirtti. Kazanmak ya da kaybetmenin önemli olmadığını söyleyen Bilge, her zaman gönüllü olarak sahalarda olduğunu, bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade etti.

 

“AMACIMIZ İKTİDARA YÜRÜMEK”

 

Diğer aday Ersin İlkdoğanlar da amaçlarının iktidara yürümek olduğunu belirtti. Bunun için hep birlikte çalışmaları gerektiğini söyleyen İlkdoğanlar, Deniz Bilge’ye de başarılar dileyerek kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

 

İKİ ADAY YARIŞTI

 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin’in aday olmadığı kongrede başkanlık için Deniz Bilge ve Ersin İlkdoğanlar yarıştı. 470 üyeden 280’i sandık başına giderek oy kullanırken, 156 oy alan Deniz Bilge, kadın kolları başkanlığına seçildi. Diğer aday Ersin İlkdoğanlar ise 124 oy aldı. Bilge başkanlığındaki yönetimde Reyhan Atay, Fikriye Çelikel, Gülsüm Kaya, Çiğdem Akdoğan, Selda Eğne, Elmas Durmaz, Pelin Koç, Sema Akkan, Sinem Keskin, Hülya Kaya yer aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU