Kudüs Mavi Marmara şehitleri programı düzenlenecek

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Tekirdağ'da Kudüs ve Mavi Marmara şehitlerini anma programı düzenlenecek. 15 Şubat Cumartesi günü saat 19:30'da Tekirdağ Atatürk Spor Salonu'nda düzenl

GÜNDEM 14.02.2020 16:21:00 0
Kudüs Mavi Marmara şehitleri programı düzenlenecek

Özgür Kudüs davasına ve şehitlere sahip çıkmak amacıyla, 2020 yılını Mavi Marmara Yılı ilan eden İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 15 Şubat Cumartesi günü Tekirdağ’ın da aralarında bulunduğu 9 farklı ilde Kudüs ve Mavi Marmara şehitleri programı düzenlenecek.  Programların ilki 15 Şubat 2020 Cumartesi günü Tekirdağ’da gerçekleştirilecek. Saat 19:30’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenecek olan programa; İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Sosyal Doku Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız ve Grup Genç katılacak.

 

ULUSLARARASI SULARDA İŞGAL DEVLETİNİN SALDIRISINA UĞRADI

 

Filistin’in 1948’den bugüne İslam dünyasının değişmeyen gündemlerinden biri olduğunu belirten İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri “Siyonistlerin köy baskınları ile başlayan süreç, uluslararası hukuksuzluklar ve işgalin ev ev, sokak sokak genişlemesiyle devam ediyor. İşgal, karsısında intifadayı, direnen Filistinlileri ve Filistin için mücadele edenleri buluyor. Gazze Özgürlük Filosu’na dahil olan Mavi Marmara gemisi Gazze’ye uygulanan ambargoyu delmek için yola çıkmıştı. Uluslararası sularda işgal devletinin saldırısına uğradı. 10 insani yardım gönüllüsü şehit edildi, 56’sı ağır yaralandı. Filo katılımcılarının tamamı kötü muameleye maruz bırakıldı, hapsedildi, şahsi eşyalarına el konuldu. Kudüs’ün tamamının işgal devletinin başkenti yapılması girişimleri bugün de devam ediyor” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA