Ölüm yıldönümlerinde kabirleri başında anıldılar

Geçmiş dönem Keşan Belediye Başkanı Merhum Mehmet Gemici ve geçmiş dönem Belediye Meclisi Üyesi olan Merhum İsmail Eker, Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen anma törenleriyle mezarları başında an

GÜNDEM 10.02.2020 16:34:00 0
Ölüm yıldönümlerinde kabirleri başında anıldılar

Önceki gün saat 12.00'da başlayan anma törenlerine; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Başkan Yardımcıları; Nuran Uslu, Mücahit Erdoğan, Belediye Meclisi üyeleri, Merhum Mehmet Gemici ve Merhum İsmail Eker’in ailesi, yakınları, sevenleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

"İNSANLARA DOKUNUŞUNU UNUTAMAYIZ"

 

İlk anma töreni Merhum Mehmet Gemici’nin Asri Mezarlık’taki  mezarı başında yapıldı. Anma töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Allah kendisine gani gani rahmet eylesin. Keşan için ne kadar gayretli olduğunu bugünlerde daha da anlıyoruz. 13. belediye başkanımızdı. 20 Mayıs 1949 yılında doğdu, 9 Şubat 2001 yılında talihsiz bir şekilde geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. 3 dönem belediye başkanlığı görevini yaptı. Keşanlılarla kurduğu sıcak ilişkiyi, babacanlığını, insanlara dokunuşunu unutamayız. Sevilip, sayılan bir belediye başkanıydı. Bugün de 19 yıl geçmesine rağmen bütün sevdiklerinin burada olması, yoğun bir katılımla hala O’nu anmamız, O’nun ne kadar değerli olduğunu gösteriyor." dedi.  Daha sonra Merhum Gemici’nin eşi Lütfiye Gemici söz aldı. Konuşmaların ardından Hersekzade Ahmet Paşa Camii İmam Hatibi Nail Arslan önderliğinde dualar okundu ve Mehmet Gemici’nin mezarına karanfiller bırakıldı. 

 

"BANA DA ÇOK ÖZEL NASİHATLERİ VARDI"

 

Keşan Belediye Meclisi Üyesiyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Merhum İsmail Eker’in anma töreni de Asri Mezarlık’taki mezarı başında yapıldı. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Yine çok değerli bir büyüğümüzün mezarı başındayız. Keşan’a hizmet etmiş, kıymetli, her konuştuğu ders niteliğinde, disiplinli, çok kıymetli bir büyüğümüzün kaybını hep beraber yaşıyoruz. İsmail Ağabey başkanlık tadında belediyede görev yaptı, kendisini çok yakından takip etmiştim. Değerli Mehmet Ağabeyimizin sağ kolu değil, adeta kendisiydi. Bana da çok özel nasihatleri vardı Ticaret Odası yöneticiliğimde. Ben de O’nun o sözlerini tutarak bu güne geldim. Allah ondan razı olsun.” dedi. Törende daha sonra Merhum İsmail Eker’in oğlu Ahmet Eker söz aldı. Eker, "Etrafındaki insanlara faydalı olmaya gayret gösteren bir kişiydi. Çok ani ve zamansız bir şekilde maalesef aramızdan ayrıldı. Kendisini tekrar özlem ve rahmetle anıyorum. Mekanı Cennet olsun." dedi. Konuşmaların ardından Hersekzade Ahmet Paşa Camii İmam Hatibi Nail Arslan önderliğinde dualar okundu ve  İsmail Eker’in mezarına karanfil bırakıldı.

 

Haber / Yener AKBABA