'Süt Kardeşler' Çerkezköy'e geldi

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın öyküsünden sinema için senaryolaştırılan ve ilk olarak 1957 yılında Türk Tiyatrosu'nun ustalarından Nejat Uygur tarafından sahneleye taşınan Süt Kardeşler isimli tiyatro

GÜNDEM 6.02.2020 15:28:00 0

“Süt Kardeşler” adlı tiyatro oyunu, Çerkezköy Belediyesi’nin kültür – sanat etkinlikleri kapsamında Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüz yorumuyla önceki akşam saat 19:00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

 

 

AYAKTA ALKIŞKANDI

 

Türk tiyatrosunun usta isimleri Süheyl Uygur ve Behzat Uygur’un hem yönettiği hem de oynadığı “Süt Kardeşler” adlı tiyatro oyunu Çerkezköy’de ilgiyle izlendi. Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Emine Ün, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Elif Gönlüm’ün rol aldığı oyun, kostüm ve dekoruyla da izleyicileri 1950’li yıllara götürdü. Televizyondan da bildiğimiz Süt Kardeşler filminin tiyatroya uyarlanmış hali, bir benzeri olan müzikal oyun Çerkezköylüler tarafından ilgiyle izlenirken oyununu sonunda oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı. Oyunun ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, performansları dolayısıyla oyuncuları tebrik ederek oyunculara çiçek takdim etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU