Çorlu Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nı yaptı

Çorlu Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

GÜNDEM 6.02.2020 15:24:00 0
Çorlu Meclisi, Şubat Ayı Olağan Toplantısı

Çorlu Belediyesi Şubat ayı meclis gündemine geçilmeden önce Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Elazığ depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı ve İdlib’de şehit olan Mehmetçiklerimizi andı ve ardından Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan çalışmalar hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumun ardından 3 adet dilekçenin Meclis gündemine alınması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

GÜREŞ ŞAMPİYONASI İÇİN BÜTÇE AYRILACAK

 

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Çorlu Belediyesi Düğün Salonu ek ücret tarifesinin belirlenmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Ardından, Yapı Kontrol Müdürlüğü'nün ücret tarifesinde değişiklik yapılması konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Taşıt alınması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra, Çorlu’daki mevcut parklardan bazılarının isimlerinin değiştirilmesi konusunun görüşülmek üzere İçişleri Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 20 – 22 Mart tarihlerinde Çorlu’da yapılacak U-15 Yıldız Kadınlar Güreş Şampiyonası organizasyonunda kullanılmak üzere bütçe ayrılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

2 MAHALLEYE PARK YAPILACAK

 

Çorlu Belediyesi müşterek hissedarı olduğu taşınmazlarda hisse satışı işlemlerinde Belediye Encümenine yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi adına kayıtlı olan Muhittin Mahallesi'ndeki bir parselin park yapılmak üzere bedelsiz olarak Çorlu Belediyesi adına tahsisinin talep edilmesi hususu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Nusratiye Mahallesi'ndeki bir parselin park yapılmak üzere bedelsiz olarak Çorlu Belediyesi adına tahsisinin talep edilmesi hususu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Mülkiyeti Maliye Hazinesine adına kayıtlı olan Nusratiye Mahallesi'ndeki bir parselin ve yapının Çorlu Belediyesi adına tahsisinin talep edilmesi hususu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü Binası'nın 4. katının Çorlu Belediyesi Personel A.Ş.’ne kiralanması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

KOMİSYON RAPORLARI OYLANDI

 

Çorlu Belediyesi’nin müşterek hissedarı olduğu yapılarla ilgili açılan ortaklığı giderme davasında Mahkemece yapılacak satışta, satışın ortaklar arasında yapılmasına muvafakat verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Meclis Üyesi Öner Tekin tarafından Meclis’e okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. İçişleri Komisyonu raporu Meclis Üyesi Fahri Sangdıç tarafından Meclis’e okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. İmar Komisyonu raporu maddeleri de Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından tek tek Meclis’e okundu ve oylanarak kabul edildi.

 

BAŞKAN SARIKURT'A YETKİ VERİLDİ

 

Oy birliği ile Meclis gündemine alınan, atıkların bertaraf edilmesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe ve nakdi yardım talep edilmesi konusundaki ek gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi. Üçüncü ek gündem maddesi olan Hıdırağa Mahalle Muhtarlığı binasının güvenlik sebebiyle başka bir bölgeye taşınması ve boşalacak binanın İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis talep edilmesi ve güvenlik noktası oluşturulması için Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE