ÇTSO'da İşletme Okuryazarlığı Gelişimi Eğitimi verildi

İşletmeler İçin Avrupa Diyaloğunu Geliştirme AB Projesi kapsamında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'İşletme Okuryazarlığı Gelişimi Eğitimi' verildi.

GÜNDEM 5.02.2020 14:31:00 0
ÇTSO

Dün 10:00-16:00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonu'nda düzenlenen eğitim Türkiye Avrupa Vakfı Başkan Vekili Ferhan Kaptan ve FinLit Partners kurucu ortağı Kaan Eran tarafından verildi.

 

İŞ PLANI VE HAZIRLANMASI ANLATILDI

 

İki aşamalı olan eğitim teorik ve uygulamalı olarak gerçekleşti. Katılımcılar, gruplar halinde tartışarak işletmelerin ayakta kalması, büyümesi ve genişlemesi için çözüm yolları aradı. Şirketlerin yaşadığı problemlere de reklam ve pazarlama, organizasyon şeması, Ar-Ge ve elemanların motivasyonları açısından çözüm yolları üreten katılımcılar, fikirlerini diğer katılımcılar ile paylaşarak en etkili yolları bulmaya çalıştı.  Türkiye Avrupa Vakfı Başkan Vekili Ferhan Kaptan; İşletme Yönetimi, İşletme-KOBİ bağlantısı, İşletme yönetiminin önemi gibi konularda bilgiler aktardı. İş Planı'nın tanımını yapan Kaptan, hazırlanma aşamasından da bahsetti.

 

İŞLETME YÖNETİMİ ARAÇLARINA DA DEĞİNİLDİ

 

İşletme Okuryazarlığı bilgisi, problemlerin geliştirilmesi ve problemlerin anlaşılması, problem çözme dinamikleri yaratılması, daha özel olarak sürdürülebilir büyüme için işletme yönetimi araçları hakkında bilgilerin de sunulduğu eğitimde katılımcıların iş ve büyüme kavramlarını anlama, organizasyonel yapı ve iş süreçlerini tasarlamanın önemi, büyüme stratejileri tasarlama konusundaki bilgilerini zenginleştirmek amaçlandı.

 

 Haber / Buse SERİN