"Kapaklı'nın artık dayanacak gücü kalmadı"

Belediye Meclis Toplantısında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ilçede altyapının yenilenmesi gerektiğini belirterek "TESKİ bütçesinin yeterli olmadığını söylüyor. TESKİâ

GÜNDEM 4.02.2020 17:45:00 0

Kapaklı Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısını saat 14:00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yaptı.

 

SU PATLAKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Levent Nur ve Muzaffer Yıldıran’ın katılmadığı toplantının açılış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  İdlib’de şehit düşen Mehmetçiklere Allah’tan rahmet diledi. Merkezde meydana gelen su kesintileriyle ilgili de konuşan Çetin, 22 Ocak tarihinde bir inşaat kazısında su patlağı ile uğraştıklarını, geç saatlere kadar TESKİ personeli ile birlikte tamir etmek için gayret gösterdiklerini belirtti. Tamiratın 1 gün sürdüğünü, su verilmeye başlandığında başka bir noktada su patladığını meydana geldiğini söyleyen Çetin, arızanın TESKİ ekipleri tarafından hızlı bir şekilde çözüldüğünü, fakat şebeke suyu verildiğinde aynı hat üzerinde yine başka bir noktada patlağın meydana geldiğini belirtti.

 

“BU KADAR NÜFUS PLANLANMAMIŞ”

 

İlçede yaklaşık 5 gün 2 mahalleye su verilemediğini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bu su hattının 1991 yılında planlanan, 1994 yılında yapımına başlanan ve 1999 yılına kadar asbes borularla yapılan bir hat olduğunu ifade etti. Kapaklı’nın birçok noktasında bu şekilde sorunların yaşandığını söyleyen Çetin, o gün planlamalar yapılırken, bu kadar nüfusun planlanmadığını, mevcut altyapı ile bunların mümkün olmadığını ve sık sık su patlakları meydana geldiğini söyledi.

 

 

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI”

 

Pınar Bulvarı’nda bir prestij caddesi düşüncelerinin olduğunu söyleyen Çetin, bunları hayata geçirebilmek için TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’den altyapıya biran önce başlamasını istediklerini, bunun üzerine TESKİ’nin burada altyapı çalışmaları yaptığını ve çalışmaların 15 Aralık’ta tamamlandığını belirtti. Sadece bulvarın bağlantı kollarını kaldığını ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bu kollara TESKİ’nin ilgili müteahhidi girdikten sonra işlerin aksadığını, bazı aksaklıklardan dolayı yolların tamiri konusunda sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

 

“ALTYAPI ÇALIŞMALARININ YAPILMASI ZARURİ”

 

Müteahhidin 3 caddede sadece ana hatları çektiğini, ödeme alamadıkları gerekçesiyle konutların olduğu parsellere bağlantılarını yapmadığını kaydeden Çetin “Alt taşeron araçlarını satmakla ilgili işlemlere başladığını duyurdu. Bu konuyla firma yetkilileriyle görüştük. Kendilerinin de eli kolu bağlı olduğunu görüyorum” dedi. Bu konuyu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a aktardıklarını söyleyen çetin, Kapaklı’nın tamamında bu altyapı çalışmasının yapılmasının zaruri olduğunu vurguladı. Parti gözetmeksizin tüm meclis üyeleri ile birlikte bu konunun üzerinde hassasiyetle durmaları gerektiğini kaydeden Çetin, “Gerek TESKİ’ye gerekse Büyükşehir’e aynı ses tonu ile taleplerimizi iletmeliyiz” diyerek aksi takdirde tüm uygulamaların geçici olduğunu söyledi.

 

“ALTYAPININ YENİLENMESİ GEREKİYOR”

 

Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’nın altyapısının yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptıkları toplantıda Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın her talebe tamam dediğini, fakat bunun yetmediğini, TESKİ’ye bir kaynak aktarılması gerektiğini söyledi. Çetin “TESKİ, bütçesinin yeterli olmadığını söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuda TESKİ ile aynı düşüncede olduğumuzu belirttik. Kadir Başkana TESKİ’nin feryadını duyması konusunda çağrıda bulunuyorum. Çünkü Kapaklı’nın artık dayanacak gücü kalmadı” dedi.

 

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİN ALTYAPIYA AYRILMASI GEREKİYOR”

 

En önemli sorunun altyapı sorunu olduğunu ve altyapı yapılmadığı sürece yaptıkları tüm uygulamaların heba olduğunu söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, asfalt çalışması ile ilgili kredi taleplerinin onaylandığını fakat çalışmaların verimli olabilmesi için birinci önceliğin altyapıya ayrılması gerektiğini vurguladı. Bu işin siyasetinin olmadığını söyleyen Çetin, “Tüm Kapaklı halkı bizden hizmet bekliyor. En çok şikayet aldığımız hususların başında altyapı ile ilgili konular var” dedi. Önümüzdeki günlerde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gideceğini söyleyen Çetin, “Gelecek hafta istediğiniz gün, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısından önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile görüşürsek memnun olurum” dedi.

 

HİSSE SATIŞI KABUL EDİLDİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi’ne ait Fatih Mahallesi 654 ada 3 nolu parselde bulunan 42 metrekarelik arazinin hisse sahibine satışının oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Kapaklı Bahçeağıl Mahallesi’nde isimsiz bir sokağa ‘Dursun Alparslan’ isminin verilmesi talebi de İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Meclis toplantısı Kapaklı Belediyesi’ndeki 1 adet kadroda derece değişikliği yapılması konusunun görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Dostu Sokak Projesi çatısı altında Kapaklı Belediyesi’ne yapacağı nakdi yardımı kabul protokolünü imzalamak üzere Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İnönü Mahallesi’nde bir cadde veya sokağı trafiğe kapatarak Çevre Dostu Sokak projesini hayata geçirmek istediklerini söyleyen Başkan Mustafa Çetin, bu proje kapsamında bakanlığın yüzde 45 hibe vereceğini söyledi.

 

BAŞKAN ÇETİN’E YETKİ VERİLDİ

 

Kapaklı’da ismi olmayan herhangi bir park veya caddeye Trabzon’da hain terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül isminin verilmesi konusunun İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından am teşekküllü bir ambulansın Kapaklı Belediyesi’ne hibe edilmesi ile ilgili protokolü imzalamak üzere oybirliği ile Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verildi. Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi Manolya Sokak’taki bir iş yerinin içkili yerler statüsüne dahil edilmesi konusu İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

“DEPREM ÖLDÜRMEZ, TEDBİRSİZLİK ÖLDÜRÜR”

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından söz alan AK Partili Meclis üyesi İbrahim Aktürk  24 Ocak’ta Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlara acil şifalar diledi. Bölgenin ve Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu kaydeden Aktürk, “Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür” diyerek bu konuda daha duyarlı olunması gerektiğini söyledi.

 

“BİZE ENGEL OLACAĞINI GÖRDÜK”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de ilçe merkezinde sökülen ağaçlarla ilgili açıklama yaptı. 1999 yılında meclis üyesi olarak görev yaparken, Enver Özel’in belediye başkanlığı döneminde Pınar Bulvarı’nın sağına ve soluna ağaçlar diktiklerini, o dönemde başkanın ağaçların hiçbirini budamadığını, sonraki dönemlerde o ağaçların ağaç olmaktan çıktığını söyleyen Çetin, “Bu ağaçların taşınmasını düşündük fakat yaptığımız araştırmada sökülmelerinin doğru olacağını ve kaldırımı genişletme çalışmalarında bize engel olacaklarını gördük. Park Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte bunların sökümünü gerçekleştirdik” dedi. Kocaeli Belediyesi’nden sökme aparatını getirdiklerini fakat ağaçların köklerinin bulunduğu bölgelerde doğalgaz, su hattı ve elektrik kabloları gibi hatlar geçtiği için makinenin kullanışlı olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “2-3 ağacı bu şekilde çıkartabildik fakat bu ağaçların buradan çıktıktan sonra tutmasının çok zor olduğu söylendi” dedi.

 

“7 BİN 989 AĞAÇ DİKTİK”

 

Ağaçların sökülmesi konusunda CHP İlçe Yönetimi tarafından da eleştirildiğini söyleyen Çetin “Takdir ediyor ve saygı duyuyorum. Her zaman eleştirilere açık bir insanım. Bunlara kızan ya da küsen bir insan değilim. Fakat biz Kasım ayında bir etkinlik yaptık ve yaklaşık bin 300 fidan diktik. O gün bizi protesto edenler o etkinlikte yoktu” dedi. Göreve geldikleri günden itibaren toplam 5 bin 569 adet ağaç diktiklerini, belediyenin bir iştirak şirketi olan KENTAŞ’ın da Cemevi’nin altındaki 80 dönümlük bir alana meyve ağacı diktiğini kaydeden Çetin, KENTAŞ’ın diktiği ağaçlarla birlikte toplam 7 bin 989 ağacı ilçeye kattıklarını belirtti. Çetin, 5 yıl içerisinde bunu 5’e katlayacaklarını söyledi.

 

Haber / Emre BOZ