2'nci yardım TIR'ı Malatya'ya gönderildi

Elazığ ve Malatya'da 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremin sonrası depremzedeler için Salı günü Çerkezköy'den Elazığ'a gönderilen yardım TIRâ€?

GÜNDEM 31.01.2020 18:29:00 0
2

Çerkezköy Kaymakamlığı Koordinatörlüğü’nde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güney Kore menşeli Hyosung İstanbul Tekstil, Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Polisevi’nde toplanan yardımlar dün depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

MALATYA’YA GÖNDERİLDİ

 

Elazığ’daki depremzedelerin bir nebze de olsa yaralarını sarabilmek için Salı günü Çerkezköy’den Elazığ’a gönderilen ilk yardım TIR’ının ardından Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve Polisevi’nde toplanan yardımlar ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Güney Koreli Firma Hyosung İstanbul Tekstil tarafından depremzedeler için toplanan ihtiyaç malzemeleri dün TIR ile Malatya’ya gönderildi.

 

 

“AYNİ YARDIM KAMPANYASI DÜZENLEDİK”

 

2’nci yardım TIR’ı dün Hükümet Konağı yanında saat 14:30’da düzenlenen uğurlama programının ardından yola çıktı. Programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Geçtiğimiz hafta Elazığ ve Malatya illerimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Depremde evleri yıkılan ya da evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza tabi ki devletimiz imkanları ölçüsünde yardımcı oluyor. Ancak bizler de Çerkezköy olarak bir nebze olsun ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayni yardımlar konusunda kampanya düzenledik. Nakdi yardımlar zaten 3 devlet bankamıza veya SMS yoluyla yapılabiliyor. Bugün ayni yardımlarla ilgili 2’nci TIR’ımızı gönderiyoruz. İlk TIR’ı geçtiğimiz Salı günü Elazığ’a göndermiştik. 2’nci TIR’ımızı bugün Malatya’ya göndermiş olacağız.” dedi.

 

 

“ALLAH BİR DAHA BÖYLE BİR AFET YAŞATMASIN”

 

Bir daha böyle bir afet yaşanmaması temennisinde bulunan Kaymakam Abban, “Bu yardım kampanyasında görev alan, organize olan tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Biz de onların bu yaralarını sarmak için Kaymakamımızın organize ettiği bu kampanyaya bir nebze katılmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

“DUALARIMIZ DEPREMZEDELERLE BİRLİKTE”

 

Elazığ’da meydana gelen depremin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Mum Seon Kim de “Hyosung İstanbul Tekstil olarak ilk önce ailelerini kaybedenlere, ailelerinden ayrılanlara, maddi hasar görenlere ve oradaki insanlara üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz. Hyosung İstanbul Tekstil olarak küçük bir şeyler hazırladık. Bu hediyeler 1950 yılında Türkiye hükümetinin ve Türk insanının Güney Kore insanlarının ve hükümetinin bağımsızlığı için bizler adına yaptığı şeylerin yanında gerçekten çok küçük hediyeler. Tüm dualarımız bu depremden etkilenen insanlarımızla birliktedir” diye konuştu.

 

 

DUALARLA YOLA ÇIKTI

 

Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş’ın dualarının ardından 2’nci yardım TIR’ı Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Narçın, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ve Hyosung İstanbul Tekstil Genel Müdürü Mum Seon Kim tarafından uğurlanarak Malatya’daki depremzedeler için yola çıktı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU