Kadın Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Malkara Kent Konseyi Başkanlığı ve Tekirdağ Kadın Girişimciler komitesi işbirliğiyle Malkar'da kadınlara kadın kooperatifçiliğinin işleyişi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 31.01.2020 15:04:00 0
Kadın Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen Kadın Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısına, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aynur Çeşmeliler, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Göztepe Kooperatifi Üyeleri Nursel Polat, Cemile Kaçar, Selma Eroğlu, Yeşil Deniz Kooperatifinden Çetin Durukanoğlu,  Adnan Avcı, muhtarlar ve kadın üreticiler katıldı.

 

‘KOOPERATİFÇİLİĞE DESTEK VERİYORUZ’

 

Toplantıda kooperatifçiliğin kalkınmanın temeli olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer; “Kooperatifçilikte insanların ilkeli, özverili ve çok çalışarak bir arada hareket etmesi gerekmektedir. Bölgemiz hayvancılık bölgesi, tarım bölgesi ve imkânları çok fazla olan bir bölge. Gelişmiş ülkelerin temelinde kooperatifçilik var. Kooperatifçilikten insanlar çok ciddi kazançlar ve gelirler elde ediyorlar. Bizde Malkara Belediyesi olarak bu kooperatifçiliğe destek veriyoruz. Üretenin hak edenin karşılığının alması gereken bir ortam yaratmamız gerekiyor.” dedi.

 

 

‘KONUŞMACILAR BİLGİLENDİRME YAPTI’

 

Toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer’in yanı sıra Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aynur Çeşmeliler, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Göztepe Kooperatifi Üyeleri Nursel Polat, Cemile Kaçar, Selma Eroğlu, Yeşil Deniz Kooperatifinden Çetin Durukanoğlu ve Adnan Avcı da gerçekleşen toplantıda bilgilendirme yaptı. Konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde son buldu.

 

‘TEŞEKKÜR ETTİ’

 

Kadın Kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısı sonrasında toplantıya katılan katılımcılar Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a başkanlık makamında ziyarette bulundu. Ziyarette Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, toplantıya katılan katılımcılara örgütlenme konusunda kooperatiflere her zaman destek vereceklerini belirtip, ziyaret için teşekkür etti.

 

Haber / Murat YAYIN