Hamsinin fiyatı 30 liraya çıktı

Son günlerde oldukça azalan ve Edirne Balık Pazarı'nda fiyatı 30 liraya kadar çıkan hamsinin alternatifi sardalya oldu. Çanakkale Boğazı'nda bolca çıkan sardalyanın kilosu 15 liradan satışa sunuluyor.

GÜNDEM 30.01.2020 17:23:00 0
Hamsinin fiyatı 30 liraya çıktı

Edirne’de geçtiğimiz haftalarda 5 liraya kadar düşen hamsinin fiyatı, 30 liraya çıktı. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği günlerde, daha soğuk olan açık sulara kaçan hamsi, yerini sardalyaya bırakırken, özellikle Çanakkale Boğazı'ndan bolca çıkan sardalya, Edirne Balık Pazarı'nda 15 liradan satışa sunuldu.

 

HEM BALIKÇILARIN HEM VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

 

Edirne Balık Pazarı esnaflarından Hamza Köksoy, hamsinin fiyatının yüksek olmasından dolayı, vatandaşın sardalyeyi daha çok tercih ettiğini belirtti. Bugünlerde sardalya bolluğunun yaşandığını söyleyen Köksoy, “Tezgahların en çok tercih edilen balığı. Karadeniz'de az hamsi çıkıyor. Fiyatı 30 liraya kadar yükseldi. Sardalya şu anda bol çıktığından dolayı kilosu 15 liraya kadar düştü. Hem balıkçıların, hem de vatandaşın yüzünü güldürüyor” dedi. Edirne Balık Pazarı'nda hamsinin kilosu 30 ile 40 lira arasında, sardalya kilosu 15 lira, istavrit kilosu 20 liradan satıldı.

 

Haber / Yakup KARATEPE