Çerkezköy TSO heyeti Brüksel'de

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, İşletmeler İçin Avrupa Diyaloğunu Geliştirme Projesi kapsamında projenin ortağı Drama Ticaret ve Sanayi Odası (Drama TSO) Heyeti ile birlikte Brüksel'de Avrupa İş D

GÜNDEM 30.01.2020 14:01:00 0
Çerkezköy TSO heyeti Brüksel

Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcıları Mustafa Seçkin ve Ayhan Arslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Taşdelen, Mehmet Çetin, Murat Seymen ve Murat Narçın, Meslek Komitesi Başkan ve Üyeleri Ayhan Duran, Kenan Aşer, Seçkin Tunç ve Erhan Deniz ile Genel Sekreter Hakan Gel’in yer aldığı Çerkezköy TSO heyeti, Drama TSO heyeti ile birlikte ilk olarak Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay’ı ziyaret etti.

AVRUPA EKONOMİ VE SOSYAL KOMİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile oda ve borsaların bölgeye katkılarının değerlendirildiği ziyaretin sonunda Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva tarafından Bozay’a oda plaketi takdim edildi. Büyükelçilik programının ardından Eurochambres Yardımcı CEO'su Ben Butters'la bir araya gelen Çerkezköy TSO heyeti ve Drama TSO heyeti, Avrupa Ekonomi ve Sosyal Komitesi’ni de ziyaret etti. Düzenlenen toplantıya Avrupa Bölgeler Akademisi Başkanı-Avrupa Ekonomi ve Sosyal Komitesi Üyesi Nelu Neacsu da katıldı. Toplantıda kurumların çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunulurken, Neacsu, kendi kurumları hakkında bilgi verdi.

“ÜYELERİMİZİN REKABET GÜCÜNÜN ARTMASINI HEDEFLİYORUZ”

Avrupa İş Diyaloğu Proje Ortak Toplantısı ve Çalışma Ziyareti programının ikinci gününde Çerkezköy TSO ve Drama TSO heyetleri Türkiye Odalar Borsalar Birliği Brüksel Ofisi’ni ziyaret etti. Heyet, TOBB Temsilcisi Haluk Nuray ile görüşerek gelecek dönem projeleri hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva “Burada kendimizi evimizde hissediyoruz” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerin rekabet gücünün artmasını hedeflediklerini ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla uluslararası projelere büyük önem verdiklerini söyleyen Kozuva, “Bu çerçevede sizleri de yanımızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

“DESTEK VERMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TOBB Temsilcisi Haluk Nuray da odaların hem TOBB’u hem de ülkemizi temsilen yaptığı uluslararası çalışmaların gurur verici olduğunu söyledi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın da çalışmalarıyla bu gururu sonuna kadar hak ettiğini kaydeden Nuray, “Sizlere destek vermeye her zaman hazırız” dedi. Ziyaretin sonunda Başkanı Kozuva, Nuray'a oda plaketini takdim etti. Heyet, Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü IPA Takım Lideri Laura Zampetti’yi de ziyaret etti. Zampetti’den IPA 1 ve IPA 2 hakkında bilgi alan Çerkezköy TSO ve Drama TSO heyetleri ile proje hakkında istişarelerde bulundu.

Haber / Menşure KARDEŞ