"Göreviniz, yarının Türkiye'sine hazır fertler yetiştirmek"

Bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında eğitimcilere hitap eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım "Eğitim ordusunun fertleri olarak sizlerin üzerine düşen görev, yarının Türkiye'sine, yarın?

GÜNDEM 30.01.2020 13:57:00 0

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünde eğitim öğretimden, ölçme ve değerlendirme sınav hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri ile Tekirdağ genelinde resmi/özel tüm ortaokul ve lise müdürlerinin katıldığı toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

REHBERLİK FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

İl genelinde yapılan ortak sınavlar ile 2019 LGS ve YKS verilerini ilçe bazlı olarak değerlendirmesini, Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Sonuç Açıklama Sisteminin tanıtımını yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halit Eren, 2020 yılı LGS ve YKS ile ilgili rehberlik faaliyetleri hakkında da sunum yaptı.

“HER İKİ KESİM İÇİN DE FAYDALI OLACAK”

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada “Eğitim ordusunun fertleri olarak sizlerin üzerine düşen görev, yarının Türkiye’sine, yarının dünyasına hazır fertler yetiştirmektir. Eğitimin kalitesini, durumunu görebilmemiz, değerlendirebilmemiz açısından ölçme ve değerlendirme gereklidir” dedi. Yıldırım, bu sunumların Tekirdağ’da eğitim gören ve eğitim veren her iki kesim için de faydalı olacağına inandığını belirtti.

Haber / Menşure KARDEŞ