Meydan Altı Otoparkı için sondaj ve zemin etüdü çalışmaları başladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın seçim vaatleri arasında yer alan Meydan Altı Otoparkı Projesi için sondaj ve zemin etüdü çalışmaları başladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Va

GÜNDEM 28.01.2020 16:02:00 0
Meydan Altı Otoparkı için sondaj ve zemin etüdü çalışmaları başladı

Çerkezköy’deki otopark sorununu çözmek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Meydan Altı Otoparkı Projesi için belediye meydanında sondaj ve zemin etüdü çalışmaları başladı. 


“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN PROJELENDİRİLECEK”


8 Ocak’ta TESKİ, Büyükşehir Fen İşleri, Büyükşehir Etüt Proje ve Çerkezköy Belediyesi’nin Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapılacak olan düzenleme ve Meydan altı otoparkı projesine hazırlık toplantısı yaptığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Atatürk ve Öztrak Caddelerinde TESKİ içme suyu hatlarını değiştirecek. Büyükşehir Fen İşleri yeni yağmur suyu hatları yapacak. Meydan Altı Otoparkı projesi büyükşehir belediyesi tarafından projelendirilecek. Çerkezköy Belediyesi asfalt, yol, kaldırım, yeşil alan, ağaçlandırma, durak yerleri gibi çalışmaları yapacak” dedi. 

 


“HEDEF 2021 MART AYINDA İŞE BAŞLAMAK”


2021’in Mart ayında işe başlamak hedefiyle yaklaşık 12-13 ay önceden bu toplantılara başladıklarını söyleyen Akay, “İlk toplantıyı 8 Ocak’ta yaptık. Daha sonra Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri başkanlığında diğer altyapı kurumlarıyla bu proje toplantısını yaptı. TREDAŞ, GAZDAŞ, Telekom gibi kurumları da ilgilendiren bir mesele olduğu için onlarla da toplantı yaparak taleplerimizi ilettik. Cadde üzerinde sürekli zikzak çizerek gidiyoruz. Telekom kutusu, doğalgaz kutusu, TREDAş trafosu, ağacı derken hepsine bir düzen getireceğiz. Var olanlar olmak zorunda olanlar belli noktalara kaydırılacak. Yaya yoluna engel olacak tüm kutulardan hem kurtarmak hem de bu güzergahları doğru hale getirmek gibi bir çalışmamız var” dedi. 


“BU TOPLANTILAR DEVAM EDECEK”


17 Şubat Pazartesi günü büyükşehir birimleriyle ikinci toplantıyı yapacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Meydan Altı Otoparkı için zemin etüt çalışmasını biz Çerkezköy Belediyesi olarak yapıyoruz. Daha sonra bunu büyükşehir belediyesine teslim edeceğiz. Onlar da bir avam projeye başlayacak, sonra esas proje başlayacak. Zemin etüt durumuna göre otoparkın kaç kat yapılabileceğini tespit edeceğiz. Bu çalışmalar başladı. Temel hedef TESKİ’yi, büyükşehir belediyemizi, Çerkezköy Belediyemizi aynı anda 2021’in Mart ayında 2 caddenin çalışmalarına başlayacak şekilde organize etme çalışmaları bunlar. Bu toplantılar devam edecek. 17 Şubat’ta yapacağımız toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da katılacağını ifade etti. 2021’in Mart’ında işe başlayacak şekilde, 2022’nin sonunda tüm bunları bitirecek şekilde çalışmalarımız sürdürüyoruz” diye konuştu. 


“HEDEFİMİZ OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMEK”


Hedeflerinin Çerkezköy’de Atatürk Caddesi ve meydandaki otopark sorununu çözmek olduğunu kaydeden Akay, “Tek Yön uygulamasında çok eleştirildik. Ama her zaman bunun geçiş dönemi olduğunu söylemiştim. Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde orta refüjleri kaldırdığımızda, tek yöne döndüğümüzde bunun Çerkezköy için bir şehir planı açısından Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi gibi birbirine paralel caddenin varlığı, bu işi yapabilme kabiliyetimizi artırdı demiştim. Şimdi o günlerden, bu geçiş dönemlerinden geçerek artık iki caddeyi, iki ana arteri Çerkezköy’e yakışır hale getirmeye çabalıyoruz. Bunda sadece üst yapı düzenlemeleri yok. Kapalı çıkmalarla ilgili kararlar alacağız, tabela düzenlemeleri ile ilgili kararlar aldık, bunları uygulamaya başlayacağız. Görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Yürüyüş alanlarını açacağız. Esnafımızı zorlama gibi bir niyetimiz yok. Buradaki yaya yollarını hem kendine getirmek, hem şehirde parklanmayı doğru bir hale getirmek, Atatürk Caddesi’nde paralel parkların olduğunu, bunun dışında bir parka müsaade edilmediği, meydan altı otoparka yönlendirebileceğimiz yeni bir meydana kavuşma hedefiyle başladığımız zor bir proje. Çerkezköy’ün iki ana caddesinde çok önemli bir çalışmadan bahsediyoruz. O yüzden daha 1 buçuk yıl evvelden bu toplantıları, çalışmaları yapmaya başladık ki işe başladıktan sonra bir daha bir aksama olmadan bu projeyi hızlı bir şekilde sonlandırıyor olmamız lazım. Niyetimiz ve hedefimiz o. O zamana kadar da bu projeye katkı verecek, fikir ortaya koyacak herkesin de fikrine açığız. Eksik kaldığımız nokta varsa herkesten de fikir isteriz, alırız” diye konuştu. 


“ESNAFLA DA PAYLAŞACAĞIZ”


Yol haritasının belirlenmesinin ardından bunu esnafla da paylaşacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay “Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nde ne yapacağımız kabaca belli. İnce detay hazırlıklarını atlatalım Nisan sonu gibi de hem bunu daha rahat paylaşacağız, tarihleriyle yapacaklarımızı paylaşacağız, esnafla da paylaşacağız. Bir sabır süresini bugünden konuşmaya başlayacağız. Yapılacak işler kolay işler değil” dedi. 


“ANA İSALE HATTI DEĞİŞTİRİLECEK”


Daha önce de hem köprü yapımı hem de ana isale hattının değiştirilmesi dolayısıyla Hükümet Caddesi’nin belli bir süre trafiğe kapandığını anımsatan Akay “Ana isale hattı geldi, Öztrak Caddesi’nde asbest boruya bağlandı. Köşem Kavşağı’nı da geçecek şekilde ana isale hattının değişiminden bahsediyoruz. Hükümet Caddesi’nde değiştirdiğimiz mesafe 260 metreydi. Bu da muhtemelen yaklaşık 800 metre civarında olacak” dedi. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU