ÇTSO'dan Çevre Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Meclis Salonu'nda ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimi düzenlendi.

GÜNDEM 27.01.2020 16:55:00 0
ÇTSO

Eğitmen Banu Yüksel Gider, çevre yönetim sistemlerinin tarihçesi, çevre bilincini genişletmeye yönelik dünyadaki eko sisteminin durumu, ISO 14000 Standartlar serisi ve gelişimi, ISO 14001:2015 Standardının maddelerinin açıklanması, sistem kurma ve belgelendirme aşamaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

 

BİR YÖNETİM SİSTEMİ HALİNE GELMESİNİ GEREKTİRDİ

 

Uluslararası anlaşmalar, hükümet ve tüketicilerin baskısı, yasal limitler, cezalar, rekabet edilebilirlik, STK’lar, medya baskısı, yeni tür vergiler ve firma imajı gibi zorlayıcı şartlar ve potansiyel risklerin, çevre ile ilgili faaliyetlerin bir yönetim sistemi haline gelmesini gerektirdiğini ve bu sebeple ISO 14001 standartlarının oluştuğunu söyleyen Gider “Çevre Yönetim Sistemi, hammadde ve enerji tüketiminde tasarruf, atık miktarında azalma, ürün maliyetinde düşüş, verimlilikte artış gibi başlıklarla karlılık ve verimliliğe direkt etki eder. Ayrıca çevreye zarar vermeden, kaynakları verimli kullanarak yapılan üretim bir pazarlama aracı olarak da kullanılır. Firma imajının zenginleşmesinin yanı sıra mevzuat gerekliliklerinin yerine getirilmesi sonucunda ceza gibi uygulamalara maruz kalınmaz; yasal birimlerle iyi bir iletişim kurulur” dedi.


DENETİME TABİ OLMASI GEREKİYOR

 

Eğitmen Gider, firmaların veya kurumların Çevre Yönetim Sistemi politika ve hedeflerinin gerçekçi olması gerektiğini ifade ederek “Sabırlı bir yaklaşım içerisinde olmalısınız. Uzun dönemli yatırım programları ile sisteminizi güvence altına almalısınız” dedi. Gider, şirket içi ve dışı iletişimin etkin olması, ayrıca mevcut ve potansiyel tüm tesis, süreç ve ürünlerin sürekli ve sistematik bir çevresel değerlendirme veya denetime tabi olması gerektiğini söyledi.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK


Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri de Çerkezköy TSO eğitimlerinin ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel ve İç Tetkikçi Eğitimi,ISO 45001: 2018 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimi, ISO 31000:2018- Risk Yönetim Sistemi Bilgilendirme Eğitimi ve Entegre Yönetim Sistemi (ISO 9001:2015 + ISO 14001:2015 + ISO 45001:2018) İç Denetçi Eğitimi ile devam edeceğini kaydetti.

 

Haber / Menşutre KARDEŞ