Aksaraylılar, 10. Yıl Eğlencesi'nde bir araya geldi 

Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, derneğin kuruluşunun 10. yılı sebebiyle düzenlediği programda Aksaraylıları bir araya getirdi. 

GÜNDEM 26.01.2020 17:32:00 0
Aksaraylılar, 10. Yıl Eğlencesi

Dün 13.00-18.00 saatleri arasında Veliköy Düğün Salonu'nda düzenlenen 10. yıl eğlencesine; Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Aksaray'a bağlı Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve ilçe yönetimi, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, MHP Ağaçören İlçe Başkanı Mehmet Dede Doğan, Çerkezköy ANDA Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Mustafa Tokgöz, Aksaraylılar Dernek Federasyonu Başkanı Salih Şimşek, Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Evliya Yalman ve dernek yönetimi, Çerkezköy Samsunlular Dernek Başkanı Mehmet Özden ve dernek yönetimi, Çerkezköy Yozgatlılar Dernek Başkanı Emin Sungur ve dernek yönetimi, Çerkezköy Tokatlılar Dernek Başkanı Bünyamin Demir ve dernek yönetimi, Tekirdağ Sivaslılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Yıldız, STK temsilcileri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

"SİZLERLE BİR ARAYA GELMEKTEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ"

 

Etkinlik, Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Evliya Yalman konuşmasını yaptı. Yalman, konuşmasının başında Elazığ ve Malatya'daki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Yalman, "Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin 10. yılı sebebiyle düzenlediğimiz etkinlikte sizlerle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyuz. Hepiniz hoş geldiniz. İyiler yurdu adıyla anılan Aksaray'ımızı Tekirdağ'da Çerkezköy'de temsil etmekten dolayı şeref duyuyoruz. Hepiniz tekrar hoş geldiniz diyor, keyifli vakit geçirmenizi temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. 

 

"AKSARAY'IMIZIN İSMİNİ HEP BERABER DUYURACAĞIZ" 

 

Dernek Başkanı Evliya Yalman'ın konuşmasının ardından, Aksaray Dernekler Federasyonu Başkanı Salih Şimşek bir konuşma yaptı. Şimşek, 2018 yılında biz Aksaray Dernekler Federasyonunu kurarken büyük bir aile olma, Aksaray'ın ismini duyurmanın mücadelesini verirken bazı etiketlerden kurulup kabuklarımızı kırarak İstanbul'un hangi bölgesi olursa olsun ismimizi duyuralım dedik. Bugün de gönül sofrasını bizlere açan başkanımıza teşekkür ederim. Bu ayın 30'unda da kültür merkezinde Aksaray Tanıtım Günleri var, hepinizi davet ediyorum. Rabbim knasip daha güçlü daha dirayetli daha azimli olarak Aksaray'ımızın ismini hep beraber duyuracağız." dedi.

 

HER MAHALLEYE DÜĞÜN SALONU MÜJDESİ

 

Daha sonra Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram konuşma yaptı. Bayram, Aksaraylılar ile bir arada olmaktan dolayı çok memnun olduğunu belirterek, "Veliköy Düğün Salonu gibi örnek salonlar her mahallemize yapacağız, bunu duyurmak istiyorum öncelikle. Hakikaten dernekçilik zor iş ama sahip çıkıldığında kolay. Mutluluklar paylaşıldığında çoğalır, acılar paylaşıldığında azalır." şeklinde konuştu. 

 

"SİZLERE BÜTÜN AKSARAY'DAN SELAM GETİRDİM"

 

Bayram'ın konuşmasının ardından etkinliğe katılmak için Aksaray'dan gelen Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç bir konuşma yaptı. Bekleviç, "Öncelikle Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Değerli hemşehrilerim bugün aranızda bulunmaktan sonra derece mutluyum. Dernek başkanımız Evliya bey bizleri davet ettiğinde tabi ki bizde buna kayıtsız kalamazdık. Bu davete icabet etmek bir sünnettir. Bunun bilinciyle bugün aranızdayım. Çok ta mutluyum. Sizlere bütün Aksaray'dan selamlar getirdim. Kıymetli hemşehrilerim, bu derneğin kuruluşunda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Dernekler uzak yerde yaşayan insanların birlik ve beraberliğidir. Bu birlik ve beraberlik inşallah daim olur. 

 

YEREL SANATÇILAR SAHNE ALDI 

 

Başkan Bekleviç'in konuşmasının ardından sırasıyla sahneye çıkan yerel sanatçılar Fırat Yılmaz, İsa Keser, Tahsin Öztaş ve Ramazan Bilimli seslendirdikleri şarkılarla etkinliğe renk kattılar. Sanatçıların seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlenen vatandaşlar, etkinliği düzenlendiği için Tekirdağ Aksaraylılar Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin daha sık olmasını istediler. Etkinlikte yapılan çekilişle sürpriz hediyeler de verildi. 

 

Haber / Buse SERİN