Psikoteknik rapor için belirlenen süre 3 Şubat'a kadar uzatıldı

Toplu ulaşım ya da ticari yük aracı kullanan sürücülerin, psikoteknik teste girmesi için belirlenen süre 3 Şubat'a kadar uzatıldığını belirten Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odas?

GÜNDEM 23.01.2020 15:32:00 0
Psikoteknik rapor için belirlenen süre 3 Şubat

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Toplu ulaşım ya da ticari yük aracı kullanan sürücülerin, psikoteknik teste girmesi için sürenin 3 Şubat’a kadar uzatıldığını söyledi. 

 

5 YIL GEÇERLİ

 

Yasal olarak ticari araç sürücülerinin alması gereken prikoteknik belgesinin Sağlık Bakanlığı  tarafından denetlenen ve onaylı olan özel kurumlar tarafından çeşitli testler sonucunda başarılı son uç alan sürücülere verildiğini belirten As “Oldukça önemli olan bu belge olmadan ticari araç kullanımı yasak. Denetimi yapılan kurumlardan alınan belgelerin belirli bir süresi var. Alınan psikoteknik raporu 5 yıl süre ile geçerli. Esnaf odalarımızın talebi doğrultusunda, rapor düzenleyerek belge veren yerlerin yetersizliği gerekçesiyle süre 3 Şubat’a kadar uzatıldı. Belgelerin süreleri dolduğu halde rapor almamış direksiyon başındaki araç sahiplerine 885 TL, sürücülere ise 283 TL para cezası kesilecek” dedi. 

 

31 ARALIK 2022’YE KADAR UZATILDI

 

Başkan Mustafa As, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresinin de 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU