1 saniyede kravat bağlıyor

Edirne'de, tekstil işiyle uğraşan ve çevresinde Jet Kravatçı olarak tanınan 55 yaşındaki Sebahattin Kara, 1 saniyede kravat bağlayarak görenleri şaşkına çeviriyor. 

GÜNDEM 22.01.2020 14:19:00 0
1 saniyede kravat bağlıyor

Çerkezköy’de Er Otel ve Gar Restaurant’ın sahibi olan arkadaşı Nesat Küçük’ü ziyaret eden Kara, 1 saniyede kravat bağlayarak görenleri şaşkına çeviriyor. Arkadaş çevresinde ‘Jet Kravatçı' olarak tanınan Kara, kravat bağlama merakının nasıl ortaya çıktığını anlattı. Ortaokulda kravat bağlamayı hiç bilmediğini, kravatlarını hep öğretmenlerine bağlattığını anlatan Kara “Geçtiğimiz yıllarda dizilerde oynamaya, ufak roller almaya başladım. Oynadığım bir filmde 60 tane milletvekili gerekiyordu. O milletvekillerinin kravat takması gerekiyordu. Kostümcü kız kravatları bağlamayı unutmuş. 2 kişi kravat bağlamaya başladı. Ben kravat bağlamayı hiç bilmiyordum. Bir gece önce rüyamda yaşlı bir amca geldi yanıma bana kravat bağlamayı gösterdi. Ben de denemek istedik. Bağlayıp bağlayıp atmaya başladım farkında olmadan. 2 dakikada 60 tane kravat bitti. Herkes şaşırdı” dedi. 

 

“KRAVAT BAĞLAMA HIZIMI 1 SANİYEYE DÜŞÜRDÜM”

 

Yıllardır spor çantasına doldurduğu kravatları cadde cadde, sokak sokak dolaşıp satarak ekmeğini çıkaran Kara, “Kendi tekniğimle yaptığım hızlı kravat bağlamada dünya şampiyonuyum. Bu bağlama tekniği tamamen bana ait. Daha önce 2 saniye rekorumu yine kendim egale ederek kravat bağlama hızımı 1 saniyeye düşürdüm. Dünyada pek çok yarışmada birinciliğim var” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU