Erzincanlılar birlik ve beraberlik gecesinde buluştu

Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından önceki akşam saat 19:00'da Veliköy Düğün Salonu'nda birlik ve beraberlik gecesi d

GÜNDEM 20.01.2020 13:07:00 0
Erzincanlılar birlik ve beraberlik gecesinde buluştu

Birlik ve beraberlik gecesinde konuşan Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gültekin, derneğin 2’nci geleneksel gecesine katılan herkesi selamladı. Gültekin “Hemşehri derneklerinin, sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olmasının verdiği örgütlenme zorluğu, hem de doğduğu yaşadığı toprakları bırakarak daha iyi yaşam şartlarına kavuşabilmek umuduyla gelip yerleştiği şehirlerde dağınık bir yapıda olan hemşehrilerini toplamak, bir sivil toplum kuruluşu çatısı altında bir araya getirmek zor ve yorucu bir iştir. Biz Erzincanlılar olarak kısa bir sürede derneğimizin kuruluş sürecini tamamlayıp ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ekonomik sıkıntılara rağmen 2 yıl içinde birçok sosyal kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Dayanışma ihtiyacı içinde olan, sağlık sorunları yaşayan hemşehrilerimize destek olmaya çalıştık. Yeni kurulmuş ve yapılanma içinde olan bir dernek olmamıza rağmen yapılmakta olan bir Cemevine destekte bulunmanın gururunu ve onurunu hep birlikte yaşadık” dedi. 

 

“GELECEĞİNE SAHİP ÇIKAN BİREYLER OLMAK ZORUNDAYIZ”

 

2 yıllık süre zarfında attıkları her adımda, gerçekleştirdikleri her etkinliği başarılı bir şekilde tamamlamalarına vesile olan hemşehrilerine teşekkür eden Gültekin, “Bundan sonra da siz hemşehrilerimizin vereceği her destek ve her katkı derneğimizin büyümesine ve gelişmesine şüphesiz büyük faydalar sağlayacaktır. Geldiği yeri unutmamak, oranın kültürünü yaşayıp yaşatmak ne kadar önemliyse ondan daha önemli olan yaşadığı, hayatını idame ettirdiği yere sahip çıkmak, oraya adapte olmak, Çerkezköy gibi Türkiye mozaiği olan, Türkiye’nin her yerinden göç alan bir şehirde aktif olarak sosyal, kültürel iş ve siyasi alanlar içinde etkin bir şekilde yer alarak Çerkezköy’ümüzün, Tekirdağ’ımızın gelişmesine, büyümesine katkı sağlayan, geçmişini unutmayan ama geleceğine sahip çıkan birer birey olmak zorundayız. Unutmayalım ki geçmişimiz bugünümüz Erzincan, Erzincanlı olmak ise, geleceğimiz Çerkezköylü, Tekirdağlı olmaktır. Bizler de bu anlayışla Erzincanlılar Derneği olarak Çerkezköy’deki diğer hemşehri dernekleri ile birlikte Çerkezköy’ün sorunlarının çözümüne katkıda bulunabilmek, ortak akıl, ortak tavır sergileyebilmek ve Çerkezköy’de yaşayan farklı kültür ve sosyal yapıya sahip halkımızın birbirini daha yakından tanıyıp, ortak paydada buluşabilmesi adına bir platform çerçevesinde bir araya geldik. İlk etkinliğimiz olan, derneğimizin de 4’üncü olarak tamamladığı Cumhuriyet Futbol Turnuvası’nı başarılı bir şekilde tamamlamanın gururunu hep birlikte yaşadık. Bu platformun oluşumunda bulunan sayın dernek başkanlarıma, katkı veren belediye başkanımız ve belediye başkan yardımcımız Enver Bayram’a çok teşekkür ederim. Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar her süreçte bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız sayın Vahap Akay’a, verdikleri katkılardan dolayı sponsorlarımıza, sunumuyla geceye renk katan Eda Eren’e, gecemizde sahne alacak değerli sanatçılarımıza ve gecemizi onurlandırıp bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

 

SEVİLEN TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİ

 

Gültekin’in konuşmasının ardından bağlamada Zeynel Gündoğdu eşliğinde sahne alan Zafer Kara, sevilen türküleri seslendirdi. 

 

“BİRLİK BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

 

Gecede konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Bir yıl evveldi. Yine bu salondaydık. Erzincanlı hemşehrilerim yine bir araya gelmişlerdi. Bir yıl sonra yine aynı salonda, aynı birlik duygularıyla, beraberlik duygularıyla yan yana, omuz omuza olmanın mutluluğunun yaşıyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Bu birliğe beraberliğe Erzincanlılar Derneğimizin katkısı büyük. Hemşehri derneklerimizin bu noktadaki görevleri de büyük. Ben bu görevleri layıkıyla yerine getiren kıymetli başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğe sahip çıkan siz değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Umut ediyorum bu güzel topraklarda Çerkezköy’ümüzde birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Umutlu geleceğe, aydınlık geleceğe beraber yürüyeceğiz. Bu yolda yan yana buluştuğumuz tüm hemşehrilerime, sizlere bir kere daha sevgilerimiz, saygılarımı gönderiyorum” dedi. 

 

 

 

 

HALAYDA BULUŞTULAR

 

Vahap Akay’ın ardından türkü ziyafeti devam ederken, davetliler sanatçı Esen Gül seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi. Gecenin ilerleyen bölümlerinde sahne alan Taner Özdemir seslendirdiği türküler ve sahne performansı ile beğeni toplarken halayda buluşan Erzincanlılar ve geceye katılanlar da dakikalarca halay çekti. 

 

“ÖNEMLİ OLAN HALKIN SANATÇISI OLMAK”

 

Gecede konuşan sanatçı Taner Özdemir “Son günlerde Türkiye’de bir Kanal İstanbul tartışması var. Yapay bir tartışma. Burayı da çok ilgilendiren, İstanbul’un doğasını, Tekirdağ’ın doğasını çok ilgilendiren bir konu. Maalesef bilimden uzak, akıldan uzak, dayatmayla yapılmak istenen çok şey var. Bu dayatmayla yapılmak istenen şeylerden bir tanesi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına rağmen, Alevilerin ‘Bizim ibadethanelerimiz Cemevleridir’ deyip Cemevlerinde ibadet etmesinden daha doğal ne olabilir. İster Budist olsun, ister Hıristiyan olsun, ister Katolik olsun, herkesin insancını özgürce yaşamasını isteyen insanlarız. O yüzden bu ülkedeki Aleviler de hak ettiği gibi Cemevlerinin statüde ibadethane sayıldığı bir ülkede yaşamak durumundadırlar. Cemevleri ibadethanedir. Kimseden izin almasına gerek yoktur Alevilerin.  O yüzden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu, daha doğrusu AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin almış olduğu karartı ben kınıyorum. Lafa geldiğinde hamasette aleviler el üstünde tutuluyor ama icraata gelince maalesef hiçbir şey görülmüyor. Bu ülkenin eşit vatandaşları, eşit yurttaşları olmak istiyoruz. O yüzdendir ki 70 yaşında Ankara’dan İstanbul’a 430 kilometre yürüyen, hak, hukuk, adalet diyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ben buradan selamlarımı gönderiyorum. Bana diyorlar ki sanatçılar siyaset yapmaz, tam tersine bu ülkede sanatçılar siyaset yapmazsa bu ülke batar. Bizler yavuz olmayacağız. Bizler güç önüne gidip çökmeyeceğiz. Biz yavuz olmaktansa buradaki halkın ayağına turap olmayı tercih ederiz. O yüzden önemli olan halkın sanatçısı olabilmek” dedi. 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez ve yönetimi, bazı Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Malatyalılar Derneği Başkanı Esat Deniz ve yönetimi, Kızılpınar Gültepe Mahallesi Muhtar Adayları Şakir Gencay ve Aydın Gün, Anda Vefa Derneği Başkanı Mustafa Tokgöz, Aksaraylılar Derneği Başkanı Evliya Yalman, CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Varto Ünaldı derneği yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede çekilişle çeşitli küçük ev aletleri hediye edildi. 

 

Haber / Emre BOZ