CHP'den ağaçların sökülmesine tepki

Kapaklı'da 12 Ocak'ta yapılan ilçe kongresinde göreve gelen CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Kapaklı Belediyesi tarafından Pınar Bulvarı'ndaki ağaçların sökülmesine te

GÜNDEM 19.01.2020 12:00:00 0
CHP

Önceki akşam parti binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, 2004 – 2019 Dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve partililer katıldı.

 

“ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

 

İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, basın toplantısında yaptığı konuşmada pazar günü gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı 3. Olağan Kongresi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük ikinci eserim’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanı olmanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Mazbatasını alarak yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalışmaya başladıklarını söyleyen Yılmaz, “Artık durmadan, yorulmadan, teşkilatımızı daha da güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Bu süreçte benimle kendisi ile birlikte adaylıklarını açıklayan Zafer Akgün, Değer Koç, Fatma İşbilir, Kenan Çetin’e teşekkür eden Yılmaz, ilçe eski başkanı Kenan Seçkin’e de teşekkür etti. Hem Kapaklı’da hem ülkemizde yeniden iktidar olmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Yılmaz, Pınar Bulvarı’ndan belediye tarafından sökülen ağaçlarla ilgili de konuştu. 

 

“AĞAÇLARIMIZ KIYIMA UĞRADI”

 

Yılmaz, “Gezi olaylarında biz vardık, Kaz Dağları’nda biz vardık, Pınarca’ya yapılmak istenen Termik Santral’de biz vardık, Kazak Gölü’nün arkasındaki doğal gaz tesisi için kesilen ağaçlarda biz vardık, Kanal İstanbul gibi çılgın bir projeye karşı biz vardık, ağaç kıyımına hep karşı çıktık ve hep olacağız. Şimdi de Pınar Bulvarı için buradayız. Aslında 6831 Orman Kanunu’nu tekrar okumalarını tavsiye ederim. Çerkezköy 130 ağaç, 1400 bitki ve çalı ile Kent Park’ta bir çalışma yaptı. Fakat Kapaklı’da tam tersi ağaçlarımız kıyıma uğradı” dedi. Yaşları 29 – 35 arası olan birçok ağacın katledildiğini söyleyen Yılmaz, “Sayılarının 50’nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Bu ağaçlarımızda önceki belediye başkanlarımızın emekleri vardı. Ağaçlarımız 14 – 15 – 16 Ocak tarihlerinde her gece katledildi, biz mazbatamızı aldığımız için bu açıklamayı yeni yapabildik. Konudan yalnız bizler değil, Pınar Bulvarı’ndaki esnaflar da şikayetçidir” dedi. 

 

“BETONLAŞMIŞ BİR ŞEHİR İSTEMİYORUZ”

 

Aralık’ta Büyükşehir ve TESKİ’nin, Pınar Bulvarı’ndaki altyapı çalışmalarını tamamlamış olmasına rağmen, bugün üzerinden 1 ay geçtiğini ve kaldırım genişletme çalışmalarının yapılmadığını söyleyen İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, “3-4 gün boyunca yalnızca ağaç katliamı gerçekleştirildi” dedi. Geçtiğimiz yıllarda dönemin belediye başkanı İrfan Mandalı tarafından Tarık Cür Parkı’ndaki fidanların 15 Temmuz Hatıra Ormanı’na taşındığını, dönemin AK Parti İlçe Başkanın Salih Bezgin tarafından konunun ulusal basına taşındığını ve Bursa’daki ağaç katliamının görüntülerinin Kapaklı’da yapılmış gibi nakledildiğini ifade eden Yılmaz, “Betonlaşmış bir şehir istemiyoruz. Ağaçlar katledilmesin, çocuklarımızın geleceği mahvedilmesin” dedi. 

 

“KONU PARTİZANLIK DEĞİL, HALKA HİZMET”

 

30 yıllık ağaçların başka bir toprağa tutunamayacaklarını dile getiren Ziraat Teknikeri ve Peyzaj Mühendisi Turan Büyük de “Pınar Bulvarı’ndaki ağaçlar 1990 ve 1991 yıllarında dikildi ve 90 yıllarında dikilen ağaçların birçoğu kuruduğu için 1991 yılında tamamladık. O ağaçları dikeli tam 30 yıl oldu ve bu ağaçların yerinden sökülerek başka yere tutturulmalarının imkanı yok. Sadece bazı sistemleri var, belediyemize bu konuda yardımcı oluruz. Bundan sonra o ağaçlar için yapacak hiçbir şey yok. Temennimiz o bölgeye dekoratif olabilecek ağaçların dikilmesi” dedi. Konunun partizanlık değil, halka hizmet olduğunu söyleyen Büyük, “Hepsinin çok büyük faydaları vardı. Temennimiz inşallah daha güzel yapılır” dedi. 

 

“ATATÜRK’ÜN FOTOĞRAFINI KALDIRIP TAYYİP ERDOĞAN’IN FOTOĞRAFINI YERLEŞTİRDİ”

 

Kapaklı’da 3 dönem belediye başkanlığı yapan Belediye eski başkanı İrfan Mandalı da ağaçların sökülme anını bizzat telefonla kaydettiğini belirterek “Ben 5. Kattan meydandaki o iki ağacın nasıl katledildiğini telefonumla kaydettim. Bunu yaymaya çalışın. Geçtiğimiz yıllarda Bursa’da kesilen devasa ağaçları, Tarık Cür Parkı’ndaki ağaçlarmış gibi yansıtmaya çalıştılar. Kapaklı hızlı göç aldığı için insanlar bunu bilmiyorlar. Bu katliamı ben yapmışım gibi yansıtmaya çalışanlar, bugün aynısını yaptı. Bu arkadaşlar bugün ağaç katliamı yaptı, belediyeye gelir gelmez Atatürk’ün fotoğrafını kaldırıp Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yerleştirdi. Yani ellerinden gelse Cumhuriyeti bile silmeye çalışırlar” dedi. 

 

SESSİZ YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

 

Güç birliği içerisinde olduklarını kaydeden Mandalı “Bizler öyle bir güç birliği içerisindeyiz ki, kimsenin değerlerimizi kaldırma şansına sahip değil” dedi. Basın toplantısının ardından partililer sessiz bir yürüyüş gerçekleştirerek ağaçların söküldüğü noktalara sprey boya ile ağaç figürü çizdi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU