Çocuklar yaratıcılıklarını geliştirdi

300 yıl önce ilk yüzme paletlerini neredeyse 12 yaşında icat eden, Benjamin Franklin'in doğum yıldönümü olan gün 17 Ocak, her yıl Mucit Çocuklar Günü olarak kutlanıyor. Marmaraereğlisi Belediyesi Genç

GÜNDEM 19.01.2020 12:00:00 0
Çocuklar yaratıcılıklarını geliştirdi

7-14 yaş arası matematikten satranca bir çok branşta eğitim veren Gençlik Merkezi öğretmenleri de, öğrencilere bu anlamlı günde yeni buluşlar üretip, hayatı kolaylaştırmaları için yaratıcılıklarını geliştirme etkinliği düzenledir. Sıra dışı fikirleriyle yeni buluşlar üretmek için kıyasıya yarışan Gençlik Merkezi Öğrencileri düşünme becerilerini ve hayal güçlerini geliştirdi. 

 

“NEDEN YARATICI FİKİRLER ÇIKMASIN?”

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, topluma bilimi sevdirmek ve icat etmeyi yaygınlaştırmak, eğitim ve gelişim açısından önemli olduğunu ifade ederek “Gençlik merkezimiz yeni yerinde eğitimlere ara vermeden devam ediyor. Çeşitli branşlarda, çocuklarımızın eğlenirken öğrenmelerini sağlıyoruz. Geleceğimize ışık tutan çocuklarımızın bir çok alanda kendilerini geliştirmeleri için elimizden gelen tüm imkanları sağlıyoruz. Öğretmenlerimiz; matematik, Türkçe, İngilizce, satranç, el sanatı, müzik gibi birçok alanda eğitim veriyor. Belediye olarak veliler ve öğrencilerden gelen talepler üzerine kültür gezileri ve çeşitli etkinliklerle de öğrencileri buluşturuyoruz. Öğretmenlerimiz, 17 Ocak Mucit Çocuklar Günü’nde yine güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını ve hayal dünyalarını geliştirmeleri için güzel bir proje hazırladılar. Su kayağı, kulak tıkaçları, trambolin, buzlu şeker ve niceleri çocuklar tarafından icat edilmiş, bir çocuk tarafından icat edilen en etkileyici icatlardır. Bizim ilçemizden, bizim çocuklarımızdan neden yaratıcı fikirler yeni buluşlar çıkmasın” dedi. 

 

“ÇOCUKLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Marmaraereğlisi Belediyesi olarak, hangi çocuğun bir cihaz veya oyun için yeni bir fikri varsa, hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacaklarının sözünü veren Başkan Ata “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her zaman, her koşulda yanındayız” dedi. 

 

Haber / Yener AKBABA